Andeslagteri genåbner i Struer

Der skal igen slagtes ænder i Struer efter selskabet Dansk And i februar gik konkurs.

Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

Ænderne er allerede indfanget. Og torsdag morgen klokken seks begynder slagtningen igen i Struer, når selskabet Dansk Andeudvikling Aps. genoptager andeslagtningen efter Dansk And gik konkurs i begyndelsen af februar.

Det er den tidligere direktør og andeavler, Martin Dåsbjerg, der står bag selskabet, som i begyndelsen vil slagte to dage om ugen. Cirka 40 personer er blevet ansat. Langt de fleste er tidligere medarbejdere. Det skriver Martin Dåsbjerg i en pressemeddelelse.

- Hold nu op, det er dejligt at kunne starte op igen. Vi er fuldstændig klar, det hele er på plads, siger Martin Dåsbjerg til TV Midtvest. Først på et pressemøde klokken 14 vil han afsløre detaljerne bag selskabet, der nu skal til at slagte ænder.

I pressemeddelsen takker han kuratoren i Dansk And A/S og Merkur Andelskasse for deres samarbejde, og skriver desuden, at det nye selskab  Dansk Andeudvikling Aps. er langt fremme i tegningen af yderligere kapital.

Dermed fik slagteriet i Struer kun lov at stå stille i cirka halvanden måned. Den 9. februar indgav bestyrelsen i Dansk And sen konkursbegæring. Slagteriet havde inden konkursen haft oplevet flere turbulente perioder.

Allerede den første jul efter opstarten i 2015 viste over 1.000 ferske ænder sig at være fordærvede. Efter sagen om de ildelugtende ænder kom Dansk And under hård beskydning fra flere fagforeninger for ikke at ha tegnet overenskomst.

Der blev dog tegnet overenskomst i sommer. Millioninvesteringer i fabrikken og fugleinfluenzaen ramt også Dansk And hårdt.