Andersen står i vejen for formstærk Bjorkstrand i NHL-sejr

Den danske målmand lavede karrierens højeste antal redninger, da Toronto slog Columbus 6-3.

Frederik Andersen med nummer 31 er født i Herning og spillede i Herning Blue Fox fra 2007-2009.

Toronto Maple Leafs, der havde danske Frederik Andersen i målet, slog natten til torsdag dansk tid Columbus Blue Jackets og formstærke Oliver Bjorkstrand 6-3 hjemme i Air Canada Centre.

Den danske målmand lavede svimlende 54 redninger i kampen. Det er Andersens højeste antal redninger i en kamp til dato.

Oliver Bjorkstrand blev noteret for en assist. Det er tredje kamp i træk, at Bjorkstrand laver point.

Danskeren har de seneste to opgør både scoret og lavet en assist, men han formåede altså ikke at passere sin landsmand Frederik Andersen.

Bjorkstrand blev noteret for to forsøg på mål, men Andersen tog dem begge.

Den danske målmands præstation er blevet belønnet med en kåring som en af kampens tre bedste spillere af nhl.com.

Toronto fik en god start på kampen, da Dominic Moore og Nazem Kadri bragte hjemmeholdet foran 2-0 i første periode.

Columbus fik dog udlignet til 2-2 i anden periode, før det igen var Torontos tur til at score to gange i træk.

Så scorede udeholdet til 3-4, i en situation hvor Bjorkstrand stillede sig i vejen for Frederik Andersen, der ikke kunne se Jack Johnsons afslutning.

Det var dog Toronto, der fik scoret kampens sidste to mål i tredje periode. Nazem Kadri fuldendte et hattrick, før Patrick Marleau lukkede kampen.

Med sejren er Toronto fortsat på sikker kurs mod slutspillet i NHL. Holdet har 75 point for 59 kampe og ligger på en tredjeplads i Eastern Conference.

Columbus halser efter med 62 point for 57 kampe. Holdet er lige nu ikke på en af de pladser, der giver adgang til slutspillet. Der resterer dog over 20 runder for alle holdene i NHL.