Andelskasser fyrer 35 medarbejdere

Midtjyske andelskasser tager konsekvensen af stort underskud. Udover fyringer betyder det lukningen af flere filialer.

131010_Andelskasse001.jpg

35 medarbejdere fik onsdag en fyreseddel af SDA-Koncernen - koncernen består af 19 andelskasser i Sammenslutningen af Danske Andelskasser og Danske Andelskassers Bank.

Fyringerne kommer som led i en større efektiviseringsrunde, der i løbet af efteråret også vil betyde nedlæggelsen af otte afdelinger.  Det er blodrøde tal i regnsskabet, der har fået koncernens ledelse til at reagere. Årets første seks måneder gav et underskud på 129 millioner kroner før skat.

- Det er naturligvis en trist dag for os alle, siger administrerende direktør Vagn T. Raun. Han understreger, at medarbejderne har arbejdet hårdt for at vende udviklingen, men siger, at der ikke er nogen vej udenom fyringer og lukninger.

Andelskassen MidtVest fyrer ni medarbejdere og lukker filialerne i Skive, Bording og Bork. For Vammen-Rødding Andelskasse betyder spareplanen blandt andet, at afdelingen i Vammen bliver deltidsåben, og at en medarbejder fyres.

Hos Andelskassen Østjylland skal der afskediges seks medarbejdere - her lukker afdelingerne i Ørum, Harridslev og Thorsager.