Analytiker om regnskab: - Vestas vinder på den lange bane

Selvom Vestas har mærket tilbagegang, står det ikke skidt til for vindgiganten, forklarer analytiker.

Hos Ringkøbing Landbobank tager man Vestas' tilbagegang med ro.
Hos Ringkøbing Landbobank tager man Vestas' tilbagegang med ro.
Foto: Sebastian Andreasen, TV MIDTVEST

Da Vestas onsdag morgen præsenterede regnskabet for 2017, var der nedgang at spore på bundlinjen.

Omsætningen i det verdensomspændende vindmøllerfirma faldt til 9,95 milliarder euro sidste år, og resultatet dykkede til 894 millioner euro. Et dyk der beløber sig til omkring 70 millioner euro.

Alligevel er der ikke grund til at være alt for bekymret, lyder det fra Dan Andreasen, der er kundechef for fondsafdelingen i Ringkjøbing Landbobank.

- Det er prispresset, der er skyld i nedgangen. De møller Vestas sælger, bliver solgt til lavere priser end hidtil. Og Vestas har ikke kunne sætte omkostningerne ned i samme grad, som priserne på møller er faldet.

- Det positive er dog, at Vestas ikke sætter forventningerne alt for lavt i 2018, selvom der nedjusteres lidt, siger Dan Andreasen.

Intens konkurrence i 2017

Selv erkender Vestas, at der i det forgangne år har været svære betingelser på vindmøllemarkedet.

- 2017 var et år med intens konkurrence, prispres og fortsat modning af energisektoren, skriver koncernchef Anders Runevad i Vestas-regnskabet.

- Vindenergiindustrien er i færd med at undergå en transition, og denne forandring leder til at højst konkurrencepræget marked, lyder det.

Vestas vinder på den lange bane

I Ringkjøbing Landbobank er der dog klare forventninger til, at Vestas kommer til at klare sig ganske fremover.

- På den lange bane ser jeg Vestas som en vinder på markedet. Det her prispres går hårdt udover alle aktører, men primært de små spillere.

- Vestas er den globale verdensleder på markedet, og derfor kommer de til at klare sig fint på sigt, siger Dan Andreasen.

Kort før middagstid onsdag kunne danske aktionærer konstatere, at Vestas-aktien er steget med mere end halvandet procent trods faldet i omsætningen.