Fixpunkt

Kommentator: Folketingsvalget bliver udskrevet i år

Danskerne skal til valg senest i juni 2019. Men Johs Poulsen, forhenværende folketingsmedlem for de Radikale, tror ikke, Statsministeren kan holde sammen på tropperne i blå blok så længe. Valget bliver i følge ham udskrevet i år.

27:54
Folketinget er på vej på sommerferie og den politiske sæson slutter. To tidligere medlemmer af Folketinget, Johs Poulsen (Rad.) og Knud Erik Kirkegaard (Kons.) gør status og kigger fremad mod et nyt folketingsår, hvor danskerne skal til valg.

Til oktober ringer det ind til et nyt folketingsår, og i programmet Fixpunkt på TV MIDTVEST siger tidligere folketingsmedlem Johs Poulsen, der medvirker som politisk kommentator, at han tror, at statsministeren kan finde på at trykke på valgknappen allerede til efteråret.

- Jeg tror, valget bliver udskrevet i år. Jeg tror senest det bliver udskrevet i december, eller eventuelt at det bliver afholdt i januar, men jeg tror helt sikkert, det bliver udskrevet i år, siger Johs Poulsen.

Statsministeren kan i følge det forhenværende radikale folketingsmedlem blive nødt til at udskrive valget allerede der - om han vil det eller ej. Johs Poulsen vurderer nemlig ikke, at Lars Løkke Rasmussen kan holde sine politiske allierede i ro ret meget længere. Især Liberal Alliance vil bruge efteråret på at få nogle af partiets politiske mærkesager præsenteret for vælgerne.

- Det er ikke meget, Liberal Alliance har fået igennem, og derfor kunne man forestille sig, at de vil forsøge at sætte noget dagsorden i efteråret. Og når de sætter dagsordenen, så ved man med hundrede procent sikkerhed, Dansk Folkeparti vil reagere direkte imod det. Så muligheden er også, at et valg kan blive udskrevet på, at man ikke kan blive enig om en finanslov. Men jeg tror, det bliver udskrevet i år – de kan ikke holde sammen på tropperne længere, siger Johs Poulsen.

Med i Fixpunkt er også et andet tidligere folketingsmedlem, konservative Knud Erik Kirkegaard. Den fornhenværende minister tror, at der er meget andet end politisk uro, der kan påvirke planerne for, hvornår Statsministeren trykker på valgknappen. I maj er der nemlig et andet væsentligt valg på programmet.

- Der kan være nogle politiske grunde, der kan fremkalde et valg før tiden, men kalendermæssigt ved vi jo, at det skal være senest i midten af juni 2019. Der skal man jo så være opmærksom på, at der kommer et parlamentsvalg til Europa-Parlamentet i slutningen af maj, og det tror jeg partierne meget nødigt vil have blandet sammen. Og det siger så mig, kalendermæssigt, at det bliver i marts eller måske starten af april, vi kan tale om, lyder prognosen fra Knud Erik Kirkegaard.