Analytiker: Det går den rigtige vej for Grundfos

Grundfos offentliggjorde i dag et haltende regnskab. Alligevel er der roser til Bjerringbro-virksomheden.

Det kniber med salget af pumper hos Grundfos.
Det kniber med salget af pumper hos Grundfos.
Foto: TV MIDTVEST

Pumpevirksomheden fra Bjerringbro offentliggjorde i dag et regnskab med blandede resultater: Grundfos øgede i 2016 sit resultat med 191 millioner kroner til en samlet fortjeneste på 2,23 milliarder kroner. Til gengæld er omsætningen faldet fra 24,8 milliarder kroner til 24,7.

- Det er et regnskab, der viser, at mange ting i Grundfos går den rigtige vej. Men det viser også, at opgaven, som Mads Nipper tog på sig for tre år siden, kommer til at tage væsentlig længere tid, end han regnede med dengang.

Sådan lyder den umiddelbare vurdering fra Niels Lunde, der er chefredaktør på Dagbladet Børsen.

Han peger på, at Grundfos i de seneste år har været igennem en proces, som har slanket virksomheden og gjort den mere solid: 

1:54
- Grundfos har stadig fat i den lange ende, mener Niels Lunde.

- Der sker mange ting i Grundfos’ maskinrum, som vi andre ikke ser, men som er meget rigtige. Grundfos bliver gjort til en mere og mere effektiv virksomhed. Men det er klart, at selv en sælger af guds nåde, som Mads Nipper er, kan ikke trylle i et marked, hvor efterspørgslen fra kunderne er flad, siger han til TV MIDTVEST.

Trump og Putin gør markedet usikkert

Niels Lunde forklarer i øvrigt, at den usikkerhed, som Grundfos lige nu kæmper med, sandsynligvis vil vare ved:

- Både Donald Trump i USA og Putin i Rusland er med til at skabe en masse usikkerhed. Og erhvervslivet kan ikke lide usikkerhed. Det rammer også Grundfos. Altså, hvad skal man investere i? Skal man bygge en ny fabrik nu eller skal man vente. Den usikkerhed bliver nok et vilkår, som Mads Nipper skal leve med de kommende år.

Men til trods for usikkerhed var det altså en tilfreds administrerende direktør, der i dag mødte TV MIDTVEST:

- Selvom væksten ender på et lidt lavere niveau, end vi havde regnet med, så må vi sige, at vi har gjort det bedre, end det marked vi agerer i. Vi har faktisk vundet markedsandele, samtidig med at vi har tjent væsentlig flere penge, sagde Mads Nipper mandag eftermiddag.