Ambulanceberedskab skal gøres permanent

Region Midtjylland og Struer kommune ønsker at gøre det ekstra ambulanceberedskab i Struer permanent.

Region Midtjylland har afsat en halv million kroner til at gøre det ekstra ambulanceredskab i Struer permanent. Den halve million sikrer ambulancen i hele 2014, derefter skal den stadig sikres i forbindelse med nye ambulancekontrakter.

Struer var det første sted i hele regionen, der fik en ambulance bemandet med en paramediciner. Det ekstra beredskab med en paramediciner, blev sat ind i Struer, for at sikre borgere, der bor langt væk fra en akutmodtagelse bedre mulighed for akuthjælp.

Behandling inden sygehus

Det kommer især borgere på Thyholm og Jegindø til gode, da paramedicineren kan starte behandlingen inden ambulancen når frem til sygehuset, fordi paramedicineren er en særligt højt kvalificeret redder, der må yde medicinsk behandling.

- Det betyder, at vi for eksempel kan starte den medicinske behandling af patienter med en blodprop i hjertet, mens vi er på vej til Skejby, fortalte Kenneth Snogdal, da han som den første meldte sig klar til udrykning på stationen i Struer i 2011. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Det ekstra beredskab blev indsat i forbindelse med, at Folketinget i 2010 afsatte 600 millioner til indsatser i områder, hvor der er langt til akutmodtagelse.