Amatørkusk anklages for matchfixing

En amatørkusk har ifølge Dansk Travsports Centralforbund ved et løb den 11. november ikke kørt løbet efter bedste placering, og derfor får han nu inddraget sin licens.

Efter afviklingen af et travløb fredag den 11. november på Skive Travbane blev amatør Dennis Møllenberg fra Skive af dommeren bedt om at afgive forklaring, vedrørende sin kørsel med hesten Special Player, der sluttede som en meget tæt nummer to.

Dommerkomiteen kunne ikke acceptere den afgivne forklaring og var af den opfattelse, at Dennis Møllenberg ikke kørte for bedst mulige placering og dermed overtrådte § 51, hvor det kræves, at en hest skal køres/rides til bedst mulig placering. Det skriver Dansk Travsports Centralforbund på deres hjemmeside. 

- Matchfixing i enhver form er underminerende for publikums, spillernes og samfundets tillid til en sport, og i hestevæddeløbssportens tilfælde vil være direkte undergravende for dens eksistens. Derfor er det nødvendigt, at sportens aktive udviser en høj grad af etik ved udøvelsen. Det skriver DTC på deres hjemmeside.

Forbundet skriver yderligere, at de efter samtale med kusken og gennemsyn af løbsfilm ikke er i tvivl om, at han overtræder reglerne og skader sportens anseelse.  Derfor inddrager de kuskens licens, og han kan tidligst søge om generhvervelse i maj 2017. 

Ikke enig i afgørelse

Dennis Møllenberg er ikke enig i DTC's vurdering, men han vil ikke anke afgørelsen, fordi det vil trække sagen ud. 

- Jeg er ikke enig i deres vurdering, men sluger afgørelsen for at komme videre. Jeg synes ikke, jeg gjorde noget forkert i løbet, hvor jeg frygtede, at min hest ville gå i galop til sidst og derfor holdt lidt igen. Kommer man over stregen med en hest i galop på en andenplads, er der ingen præmiepenge overhovedet, og derfor er det bedre at komme over som nummer to, uden at den galoperer, siger Dennis Møllenberg til Viborg Stifts Folkeblad.