Amalie Vinther: Paralympisk svømmer og nyudsprungen student

Den 20-årige svømmer, Amalie Vinther, der har kvalificeret sig til de paralympiske lege i Rio De Janeiro, blev i dag student fra HTX i Thisted.

Amalie Vinther
Foto: Trine Markfoged Jensen, TV MIDTVEST

Hundredevis af unge hoveder får i disse dage studenterhuen på.  I Thisted har et helt særligt hoved tirsdag fået sin hue på. Det er den 20-årige svømmer, Amalie Vinther, fra Thisted, der efter tre års slid på skolebænken kan forlade HTX med et stort 12-tal.

- Det er helt vildt. Jeg er meget lettet og super glad for, at det gik rigtig godt, og at jeg nu kan kalde mig student, lyder det fra den nyudsprungne studine.

 

Og det er en ekstraordinær præstation. Sideløbende med sit studie har Amalie Vinther gennem benhård træning kvalificeret sig til de paralympiske lege i Rio De Janeiro.

- Hun går altid efter at yde det bedste til træning. Hun kommer til alle træninger, hvilket er relativt mange timer - vi snakker 25 timer hver eneste uge, fortæller Søren Rasmusen, der er træner i Thisted Svømmeklub.

 

Hvor der er vilje er der vej

Til trods for de ekstra 25 timer oven i en HTX-uddannelse, så er der ingen sure miner.

- Jeg tror aldrig, jeg har set hende trist til mode. Tværtimod så er det altid med højt humør, og det tyder på overskud, og at hun har kræfter til at klare det hele, siger Søren Rasmussen.

Overskuddet har Amalie Vinther, der er halvsides lammet i højre side, vist gennem de sidste års forberedelser frem mod de paralympiske lege til august.

- Det der med at have viljen til at komme igennem og gøre det godt har både hjulpet mig i vandet, men også her, lyder det fra Amalie Vinther.

 

Men viljen har ikke gjort det hele.

- Det kan være svært, når det eksempelvis ikke går så godt til træning eller stævner, så er det dejligt at have familie og venner, som støtter op om en og kommer med noget positivt, fortæller dagens hovedperson.

 

Amalie Vinther har, ifølge hendes mor, aldrig ladet sig begrænse af sit handicap.

- Amalie har, fra da hun var helt lille, haft en indædt tro på, at hun kunne det, hun ville. Hun har altid villet det, de andre ville. (…) Hun har sommetider været lidt længere tid om at nå målet, men hun har altid troet på, at hun nok skulle nå frem, fortæller Jane Vinther.

 

Næste stop Brasilien

De næste mål er allerede planlagt. Her venter hende 400 meter fri ved legene i Brasilien.

- Der drømmer jeg om at klare det super godt og komme i finalen og selvfølgelig give den alt, hvad jeg har, lyder det fra Amalie Vinther.

Amalie vil efter de paralympiske lege tage et sabbatår, hvor hun vil arbejde, inden hun igen vil give sig i kast med bøgerne.

 

2:03
Svømmeren Amalie Vinther fra Thisted har klaret at tage en HTX-uddannelse samtidig med, at hun har kvalificeret sig til de paralympiske lege i Rio de Janeiro.