Museumsdirektør om nyt forslag: - Al støtte fra staten vil betyde noget

Dansk Folkeparti foreslår, at de store museer i fremtiden skal give mere til de små.

Står det til Dansk Folkeparti, skal de mindre museer i fremtiden have flere penge.
Står det til Dansk Folkeparti, skal de mindre museer i fremtiden have flere penge.
Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

Efter et ægte Robin Hood-princip skal de store museer i fremtiden give flere millioner kroner af statsstøtten til landets mindre museer. Sådan lyder et forslag fra Dansk Folkeparti. Museum Jorn i Silkeborg modtog sidste år omkring 1 millioner kroner i statsstøtte. 

- Alt hvad vi kan få yderligere af tilskud fra staten vil betyde noget. Hvis jeg skal være ærlig, så må jeg sige, at de statslige midler, som vi får som statsanerkendt museum lige nu, er begrænsede. 1 millioner kroner er måske mange penge, men sammenlignet med hvad vi laver, så synes jeg i virkeligheden, at det er ringe, siger Jacob Thage, der er direktør på Museum Jorn.

Tag fra de rige og giv til de fattige

Louisiana Museum i Nordsjælland fik sidste år 31 millioner kroner fra staten. Det svarer nogenlunde til, hvad de 16 statsstøttede museer her i landsdelen fik tilsammen. Midt i forhandlingen om et nyt fordelingssystem for støtten til museerne, foreslår Dansk Folkeparti, at de rige museer skal give noget af deres statsstøtte til de mindre museer.

Det princip er museumsdirektøren dog ikke meget for.

- Man skal ikke nødvendigvis tage mange penge fra nogen museer, men der er et eller andet fundamentalt forkert. Det kan jeg se på egne vegne her på museet. De midler vi får som statsanerkendt museum, er begrænsede, siger Jacob Thage.

Museum Jorn huser Danmarks næststørste kunstsamling og er det museum i landet, der låner allerflest værker ud til både ind- og udland. Sidste år havde museet 93.000 besøgende, her i blandt folk fra hele Nordeuropa.   

2:28
Se indslaget med reaktioner på forslaget her.