Politi: - Alt for mange tager en chance i trafikken her i landsdelen

For mange tager chancen på de midt- og vestjyske veje, og det er blandt forklaringerne på, hvorfor politikredsen ligger højt i ulykkesstatistikkerne.

Arkivfoto. Foto: 24-7 News

Store afstande, for mange chancer og lange lige landeveje er ifølge Midt- og Vestjyllands Politi blandt årsagerne til, at politikredsen her i landsdelen er den med flest trafikdræbte og spiritusulykker.

Alt for mange tager en chance herovre.

Jørgen Christensen, vicepolitiinspektør

- Alt for mange tager en chance herovre. Rigtig mange får også en bøde for at køre for stærkt, og nogen kører også rigtig hensynsløst og skal af med kørekortet, siger Jørgen Christensen, vicepolitiinspektør og leder af færdselsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Sidste år var der 180 spritulykker, og ind til videre har politikredsen rundet de 150, især på grund af en slem sommer med over en tredjedel flere spiritusulykker.

660 er taget for spirituskørsel alene i år ind til nu. I Nordjyllands Politikreds er tallet godt 500, mens de andre politikredse ligger under.

Læs også Store forskelle på trafikulykker: Midt- og Vestjylland halter efter

- Det er en meget trist udvikling, som vi skal have vendt, siger vicepolitiinspektøren.

Flest dræbte om året

Vejdirektoratet har i dag offentliggjort en rapport, der sammenligner ulykkestallene i de tolv politikredse.

Også antallet af trafikdræbte ligger højt i Midt- og Vestjylland. 34 blev dræbt her i trafikken sidste år, og de senere år har tallet svinget mellem 25 og 38 dræbte.

- Vi må bare sige, at desværre er vi i en politikreds, hvor vi har langt de fleste dræbte om året. Vi har mange, der skal køre rigtig langt hver dag, siger Jørgen Christensen.

Mens trafikdræbte og spiritusulykker stiger, har der været en nedgang i antallet af ulykker med personskade. To tredjedele af personskadeulykkerne sker på landevejen, mens en tredjedel sker i byerne.

Læs også Bekymret færdselsleder: - Vi ser for mange tilfælde af spirituskørsel

- Kigger vi på de mest gængse årsager her i forhold til den øvrige del af Danmark, så har vi mange mødeulykker, hvor man ude på landevejene har et frontalt sammenstød med en modkørende. Og vi ser desværre, at når vi har de ulykker, så giver det ofte enten alvorlig personskade, også nogle gang med dødelig udgang, siger politiinspektøren.

Færre dræbte i år

Ud over over den positive udvikling i antallet af ulykker med personskade glæde visepolitikommissæren sig også over antallet af trafikdræbte i år. Ind til nu har 21 personer mistet livet i trafikken her i landsdelen, og det tyder på, at tallet bliver noget lavere end sidste år.

- 21 dræbte i år er selvfølgelig alt for mange, men forhåbentlig ender vi med ti færre i år end sidste år, og det er ti mere, der kan fejre jul med deres kære, siger Jørgen Christensen.

På udpegede strækninger med mange personskadeuheld og høj gennemsnitshastighed forsøger politiet at forebygge antallet af ulykker ved at blandt andet at indsætte fotovogne.

00:50 Luk video