Alt håb slukket for KD

Stemmerne fra Holstebrokredsen og Struerkredsen er nu talt op, og de viser, at Kristendemokraterne ikke har fået nok stemmer til at få et kredsmandat.

EsterJakobsen.jpg

Kristendemokraternes eneste håb for at få en plads på Christiansborg har i lang tid været et kredsmandat fra Vestjylland. Men nu er stemmerne i Holstebro og Struer talt op, og de viser entydigt, at KD ikke har fået nok stemmer.

I Holstebro-kredsen er der 2512 personer, der har stemt på partiet, og det svarer til 6,8 procent. I Struer-kredsen har 1774 personer stemt på KD, hvilket svarer til 6,2 procent. Selv om det er en fremgang i begge kredse, så er det langt fra nok til at sikre et kredsmandat, og dermed er det altså ikke lykkedes KD at udnytte Fælleslistens medvind i Vestjylland.

- Jeg må indrømme, at det ikke er glædeståre jeg har i øjnene, erkender en tydelig berørt Ester Jakobsen fra Grundlovssalen på Christiansborg.

Kristendemokraternes politiske leder Per Ørum Jørgensen vil dog ikke erkende nederlaget endnu.

- Jeg tror på det, ind til den sidste stemmer er talt, og det er aldrig spildte kræfter at være en del af demokratiet, siger en optimistisk Per Ørum Jørgensen.

Han mener, at partiet nu skal satse på det næste kommunalvalg. Ifølge de seneste delresultater tyder alt på, at Kristendemokraterne går tilbage i alle andre kredse end Holstebro og Struer.