Politikere utilfredse med Region Midtjylland: Alle skal have ens undersøgelser for brystkræft

Politikere i Region Midtjylland er utilfredse med, at patienter i regionen ikke bliver tilbudt de samme undersøgelser for brystkræft som andre steder.

Region Midtjylland har tidligere nægtet at lave undersøgelserne om (Arkivbillede).
Region Midtjylland har tidligere nægtet at lave undersøgelserne om (Arkivbillede).
Foto: Christian Als / Ritzau Scanpix

Politikerne i Region Midtjylland er utilfredse. Utilfredse med, at de ikke er blevet taget med på råds om, hvilke tilbud kvinder, der skal til undersøgelse for brystkræft, skal have.

Sagen drejer sig om, at kvinder i Region Midtjylland ikke får tilbudt den samme slags undersøgelser som kvinder i resten af landet.

Men i Region Midtjylland mener koncerndirektøren, at de har gjort det rigtige.

- Det kan godt være, at det ser ud som om, at vi har kørt vores eget løb. Men vi har jo fulgt de retningslinjer, der ligger fra den gruppe, der hedder Dansk Brystkræft Cancer Gruppe, som er en gruppe af ledende læger, der er specialister inden for brystkræft, siger koncernchef Ole Thomsen.

Men det er ikke nok, mener flere politikere.

1:48
Se video: Det er kommet bag på regionspolitikerne, at kvinder i Region Midtjylland ikke får tilbudt den samme brystkræft-undesøgelse som resten af landet.

Utilfredse politikere

En af dem er Susanne Buch, der er medlem af hospitalsudvalget for SF i Region Midtjylland.

Hun mener, at disse patienter ikke har fået det, de har krav på, og at Region Midtjylland har holdt deres valg for meget for dem selv uden at høre politikerne ad.

- Nu vil vi simpelthen ikke finde os i som politikere at der er nogle oplysninger, som vi ikke får at vide tydeligt nok, siger hun.

Hun er ikke alene.

- Jeg synes, det kunne have været hensigtsmæssigt, at vi havde været inddraget i den her beslutning. Netop for at få en politisk vurdering af det, siger Henrik Gottlieb Hansen, der er formand for hospitalsudvalget for Socialdemokratiet i Region Midtjylland.

Mere information end normalt

Koncernchefen mener dog, at politikerne har været inddraget i sagen.

- Vi har overhovedet ikke forsøgt at holde politikerne uden for. Vi har informeret mere, end vi plejer, siger Ole Thomsen

Sagen er nu blevet taget videre til Sundhedsstyrelsen af regionspolitikerne.

De vil have svar på, hvem der gør det rigtige.

Hvis Sundhedsstyrelsen mener, at Region Midtjylland skal give samme undersøgelse som landets øvrige regioner, så slår Susanne Buch fast, at så skal Region Midtjylland rette sig efter det.