Alle kan være med: Ældre mødes hver uge til motion og hygge

De ældre har meldt sig selv til en konkurrence, hvor man kan vinde op til 150.000 kroner.

1:32
Aktiv Onsdag i Struer er med i TV 2-regionernes konkurrence om fantastiske fællesskaber.

Der er øl og smørrebrød på bordet.

I går var sæsonens sidste møde for de ældre i Aktiv Onsdag i Struer. Her mødes de i løbet af vinterhalvåret og får noget motion.

I snit har der hver onsdag været 236 deltagere.

- Folk kan gøre ligesom de vil og være med til det, de kan holde til. Uanset alder. Har de et lille handicap, så er der stolegymnastik. Man kan alt muligt, fortæller en af deltagerne, Erik Hebsgaard Nielsen fra Linde.

Faktisk føler de ældre, at deres fællesskab er så godt, at de har tilmeldt sig konkurrencen Fantastiske Fællesskaber, hvor de otte TV2-regioner hylder fællesskabet sammen med Lokale og Anlægsfonden og Tuborgfondet.

Der er fællessang på programmet.
Der er fællessang på programmet.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

14 forskellige aktiviteter

Der er nok at give sig til for de ældre i Aktiv Onsdag. Der er i alt 14 forskellige aktiviteter, som man kan vælge imellem.

Også stemmebåndene skal have motion, så der bliver sunget fællessang.

- Det er jo motionen, der får os til at komme her. Men derudaf opstår fællesskabet og det sociale netværk, som de får, forklarer formand Helga Knudsen.

150.000 på spil

Der er åbent for tilmeldinger til den landsdækkende konkurrence Fantastiske Fællesskaber, og tilmeldingerne strækker sig allerede på nuværende tidspunkter fra alt fra gode naboskaber til store sportsforeninger.

Her kan man få muligheden for at vinde en regional pris på 50.000 kroner. Førstepladsen i regionen giver adgang til landsfinalen, hvor hovedprisen er på 100.000 kroner.

Fællesskab kan være mange ting.
Fællesskab kan være mange ting.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Sådan gør du

Hvis du sidder i en forening eller et godt fællesskab, så kan du også melde dig til.

Alle fællesskaber kan deltage, også selvom I ikke er en etableret forening. Det vigtigste er, at jeres fællesskab er åbent for alle, og at det styrker og dyrker det fantastiske i fællesskabet.

En jury vil ud fra de tilmeldte nominere 10 i regionen. Juryen består af Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg Kommune, Lone Sunesen, direktør ved TV MIDTVEST og Diana Køhler, bestyrelsesmedlem i Ungdommens Røde Kors.

Herefter kan seere og besøgende via SMS stemme på, hvilken af de ti foreninger der skal vinde den regionale pris på 50.000 kroner.

Tilmeldingen til konkurrencen skal ske inden den 1. april 2018. Vinderen af regionsfinalen bliver kåret fredag den 28. september 2018.

Du kan tilmelde dig konkurrencen her.