Alive Festival vinder Nordjyske Kulturpris 2017

Alive Festival har torsdag aften vundet Nordjyske Kulturpris 2017 og 100.000 kroner. - Vi er en festival, der prøver at gøre tingene på nye måder, siger en af arrangørerne.

Alive
Foto: Arkiv

Ildsjælene bag Alive Festival, der hvert år i august løber af stablen i Thy, blev torsdag aften hædret i Hjørring som vindere at Nordjyskes Kulturpris 2017. Og en af de fire thyboer bag festivalen lagde ikke skjul på, hvor meget prisen betyder for dem.

- Det betyder jo helt vildt meget for os - først og fremmest, fordi det er en kæmpestor cadeau. Vi er en hel masse mennesker, der på årsbasis løber rundt og arbejder sindssygt hårdt med det her projekt, så det er rigtigt dejligt at få det klap på skulderen. Og de 100.000 kroner er mange penge efter vores målestok, siger en glad Mathias Brander Skovsted, en af arrangører bag Alive Festival, til TV MIDTVEST.

Og arrangøren er ikke i tvivl om, hvad de mange penge skal bruges på.

- Vi starter da nok med at ligge en 50’er eller to fra til i aften, og resten af pengene skal nok bruges på festivalen. Så mange penge her er jo noget, vi går og tørster efter i vores hverdag. Vi er en festival, der prøver at gøre tingene på nye måder og prøve nogle spændende idéer af, og det er nogle gange lidt svært, når man kører på et stramt budget, siger Mathias Brander Skovsted.

- Så de her 100.000 kroner kan give os nogle rammer for lave nogle af de her skøre ting, vi ellers føler os nødsaget til at skrinlægge en gang imellem.

Om pengepræmien kommer til at betyde større navne på Alive Festival, tør han ikke garantere.

- Det er nok lidt for tidligt at begynde og spekulere i det, er jeg bange for, men det er klart, at de 100.000 måske gør, at vi skal kigge lidt mere efter, om der er et stort navn, vi kan trække til, siger Mathias Brander Skovsted med et smil.

4:35
Ildsjælene bag Alive Festivalen i Thy vandt for kort tid siden en kulturpris og 100.000 kroner