Alis hjem er på ny liste: Det her er overhovedet ikke en ghetto

Både Holstebros borgmester og beboeren Ali Abdul kritiserer, at Trekanten i Holstebro er kommet på en ny liste. Det forstår Christian Langballe ikke.

Ali Abdul har boet i Trekanten i Holstebro hele sit liv. Nu er hans hjem endt på en ny liste over belastede boligområder, hvor beboerne ikke vil kunne få familiesammenføring, hvis regeringen får vedtaget en ny aftale.

- Jeg forstår jeg ingenting af det. Overhovedet, fortæller Ali Abdul.

Han får opbakning af Holstebros borgmester H. C. Østerby. Han er ked af, at Trekanten er kommet på samme liste som for eksempel Gellerup og Vollsmose, der befinder sig på ghettolisten. Det gør Trekanten ikke.

- Så har man allerede sagt, at dem der på den liste, de er i ghettokategorien. Det er jeg rigtigt ked af, siger borgmesteren.

Det er ikke kun Trekanten i Holstebro, der er havnet på listen. Det er boligområder i Thisted, Herning, Silkeborg og Viborg også, på trods af at ingen af byerne har en decideret ghetto.

De nye regler for familiesammenføring

Forstår ikke kritikken

Indfødsretsordfører hos Dansk Folkeparti Christian Langballe forstår ikke Ali Abdul og H. C. Østerbys kritik.

- Man kan betragte det som en straf, men man kan også betragte det som noget positivt. Sådan at man ikke øger de problemer, som er der i forvejen, siger han.

Der har også tidligere været problemer i Trekanten, men ifølge borgmesteren i Holstebro er det fortid nu.

- Der er blevet brugt flere hundrede millioner kroner på, at det her skal blive et spændende område, siger H. C. Østerby.

Det får dog ikke Christian Langballe til at ændre holdning.

- Jeg kan godt forstå, at det ikke er det sjoveste, men ærligt talt kan jeg ikke helt forstå kritkken, fordi jeg synes, vi faktisk gør de her områder en tjeneste, siger Christian Langballe.

Ali Abdul oplever Trekanten som et roligt sted, og han frygter derimod, at der kan ske noget helt andet, når boligområdet pludselig finder sig selv på sådan en liste.

- Det kan være sådan noget, der kan få nogle til at lave nogle ting, som de ikke skal lave. Fordi de føler, at regeringen har noget imod dem, så hvorfor skulle de ikke have noget imod loven.

Hvad er en ghetto?

Et boligområde i Holstebro er kommet på en liste over steder, som ikke længere må få familiesammenføring.