Aldrig kedeligt: Betina lever af at sælge farverige kjoler

I Nykøbing har Betina Dencker åbnet en butik, hvor de sælger kjoler. Der er dog ét krav til de kjoler, de køber ind. De skal skille sig ud fra mængden.

8:49
Fast Arbejde har været på besøg hos Dencker Deluxe i Nykøbing. Se programmet hér.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Selv når det er så varmt som nu, så skal man på mange arbejdspladser klæde sig på i lange bukser og skjorter. Hos Dencker Deluxe har de dog ikke samme problem.

Dencker Deluxe er en butik i Nykøbing, hvor der bliver solgt kjoler. Her er der ikke en officiel dresscode, men der er ingen af medarbejderne, der dukker op i lange bukser.

- Der er ikke nogen dresscode. Det er ikke noget krav, når man bliver ansat her, at man skal gå i kjole, men det er nu kommet ganske naturligt for alle de piger, vi har ansat, siger butiksindehaveren, Betina Dencker.

Butikken, der ligger i Havnegade, startede som en webshop tilbage i 2009. Dengang arbejdede Betina Dencker for Wolford, som laver højkvalitetsstrømpebukser. Dengang gik hun ikke rigtigt med kjoler.

- Dengang gik jeg med jakkesæt, fordi det handlede om de fine strømper. Jeg var meget nobel og uden så meget spræl på, siger Betina Dencker.

Fra hobbyprojekt til fuldtid

I starten kunne hun nå at sende ordrerne fra webshoppen efter fyraften og før aftensmad, men som ordrerne blev flere og flere, blev det sværere at følge med. Derfor valgte hun at træde ud af sit job og satse 100% på sin webshop.

Det viste sig at være en god beslutning. Webshoppen voksede sig stor, og antallet af folk, der gerne ville prøve kjolerne voksede, hvilket gjorde, at de åbnede en fysisk butik tæt på gågaden i Nykøbing i 2013.

Der var så meget gang i salget, at Betina ikke kunne være alene om butikken mere, så hun ansatte flere medarbejdere til butikken. Og de går alle i kjole.

- Før gik jeg i bukser, men lige siden jeg startede her, har jeg gået i kjoler hver dag, siger Karina Friis Rasmussen. 

Karina Friis Rasmussen har omkring 25 kjoler derhjemme. Den ene mere farverig end den anden.
Karina Friis Rasmussen har omkring 25 kjoler derhjemme. Den ene mere farverig end den anden.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Salgsassistenten synes, at det er dejligt at gå i kjole. Det minimerer i hvert fald antallet af beslutninger, man skal lave om morgenen.

- Jeg synes jo, at det er nemt. Man skal ikke tænke så meget på, om man skal have en bluse på, og om den passer til bukserne. Du skal finde én ting hver dag at tage på, siger Karina Friis Rasmussen.

Hun vurderer, at hun har omkring 25 kjoler derhjemme. Når kjolerne ikke længere er en del af sortimentet hos Dencker Deluxe, sælger hun dem og køber nye til at erstatte dem. 

Også Leise Svenningsen går i meget farverige kjoler på arbejde.
Også Leise Svenningsen går i meget farverige kjoler på arbejde.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Butikken er lageret

Da Betina Dencker bestemte sig for, at det ikke længere kun skulle være en webshop, men også en butik, valgte hun, at hun ville slå to fluer med et smæk.

- Man kan sige, at vores fysiske butik er vores lager. Vi har indrettet det sådan, at det ligner en butik til forveksling, og det er det jo også. Når folk kommer ind i butikken, så kan man se hele vareudvalget. Alt det, du kan se på nettet, har vi jo også i den fysiske butik, siger Betina Dencker.

Bygningen i Havnegade er dermed både som kontor, lager og butik, hvilket fungerer rigtigt godt for dem.

Det specielle ved Dencker Deluxe er, at de ikke sælger ’kedelige’ kjoler. Kjolerne der bliver købt ind er meget farverige. 

Er den ikke sød, spørger Betina Dencker, inden hun hænger den nye kjole i kollektionen op på stativet.
Er den ikke sød, spørger Betina Dencker, inden hun hænger den nye kjole i kollektionen op på stativet.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

- Da jeg startede butikken, prøvede jeg at fokusere på det, der var anderledes og ikke var mainstream. Jeg skulle ikke sælge det, som alle de andre solgte i forvejen, siger butiksejeren.

Det hænger også godt sammen med det slogan, der står på deres hjemmeside. ”Kjoler og Accessories med kant, kulør og højt humør”.