Alarmcentral misforstod dialekt

Alarmcentral kunne ikke forstå en morsingbo's dialekt ved dødsbrand i Nykøbing. Det betød, at ambulancer og brandbiler blev sendt til en forkert kommune.

060309_dodsbrand.jpg

Det var udrykningen til en brand på adressen på Emilievej i Nykøbing, som i går blev forsinket i fire et halvt livsvigtige minutter.

Vagtcentralen i Aalborg forstod ikke, hvad morsingboen sagde, da han anmeldte branden og bad om en ambulance til sin livløse kone. Derfor blev udrykningen i første omgang sendt til Emilievej i Skive.

Nu kritiserer familien forløbet. For den betjent der modtog opkaldet på 112 troede at morsingboen på spørgsmålet om, hvilket postnummer der var tale om sagde 7800, og altså ikke 7900, som er postnummeret i Nykøbing. 

- Far har fortalt, han sagde 7900. Men han er født og opvokset i Salling, så selvfølgelig snakker han bondsk - det er logik, siger datteren Mette Dahl Hansen i dag.

Politiet erkender, at dialekten sandsynligvis har været årsag til misforståelsen. Ifølge familien har det vist sig at kvinden allerede var død, da manden ringede 112.