Akut-helikopteren gør markant forskel

Region Midtjylland har i dag gjort status på akutlægehelikopterens indsats.

Der er blevet sparet mange minutter på transporten, efter akuthelikopteren er sat i funktion i Region Midt- og Nordjylland. Det konkluderede regionerne i dag på et pressemøde.

Det er Region Midtjylland, der har fået den største gevinst ved helikopteren. Her er der nemlig blevet sparet 171 minutter på transporttiden for traumepatienter - det dækker over patienter der fx er blevet kvæstet ved et trafikuheld.

Hurtigere behandling

Personer med blodprop kommer i gennemsnit 23 minutter hurtigere på hospitalet med helikopteren, end hvis de skulle have været med ambulance. Og den øgede hastighed har også givet øget tryghed til patienterne, konkluderer regionerne, men effekten har regional slagside.

- Akutlægehelikopteren redder liv i særligt den vestlige del af Region Midtjylland, forklarer regionsrådformand Bent Hansen, Region Midtjylland. I Region Nordjylland kan man se, at det fortrinsvis er patienter på Thy og Mors, der er blevet hjulpet. Derfor opfordrer Ulla Astmand, der er regionsrådsformand i Region Nordjylland, til, at placeringen af helikopteren skal genovervejes og eventuelt også antallet af helikoptere.

Se kommentarer fra begge regionsrådsformænd herunder:

00:23 Luk video