Akut-aftale: 180 mio. til Holstebro og Lemvig

Fredag offentliggør regeringen og DF en aftale, der skal sikre bedre akut-dækning i den nordvestlige del af Region Midtjylland

laegebil.jpg

Der bliver 180 millioner kroner til nye sundhedstiltag i Holstebro-Lemvigområdet. Det er det kontante resultat af en politisk aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Aftalen fordeler de første 425 af de i alt 600 millioner, der er afsat til styrket akuthjælp i yderområder.

Aftalen bliver offentliggjort fredag. De 180 millioner til Nordvestjylland skal udbygge akuthjælpen i et område, hvor mange borgere er oprørte over nedskæringer på Regionshospitalet i Holstebro, og hvor nogle kan få tæt på 100 kilometer til nærmeste akutmodtagelse i Herning.

Skal sikre ro

Det fremgår af aftalen, at formålet er at "skabe ro om sygehusplanen og akutberedskabet i Nordvestjylland frem til, det nye akuthospital i Gødstrup står klart".

Det fremgår også, at pengene skal give et reelt løft i beredskabet, og at Region Midtjylland altså ikke må udhule indsatsen med nye besparelser. Det fremgår dog også af oplysninger til TV/MIDT-VEST, at regeringen og DF stadig mangler en klar aftale med Region Midtjylland om dette.

Helikopter og lægehus

Der er forlods reserveret yderligere 60 millioner til et forsøg med en lægehelikopter i Karup. Sydthy får også en gevinst, da der er afsat 15 millioner til et nyt sundhedshus i Hurup.

Der er stadig 135 millioner tilbage i puljen, der ikke er fordelt endnu.