Aktivister blokerer fældning

Naturstyrelsen måtte lørdag morgen opgive at begynde med træfældningen i Østerild. Aktivister blokerede vejen for de store maskiner.

Lørdag skulle have været dagen, hvor de første træer i Østerild måtte lade livet for at give plads til et vindmølletestcenter. Men sådan blev det ikke. De aktivister der demonstrerede fredag blokerede lørdag morgen kl. 6 for fældningsmandskabet og de store maskiner.

HAR DU BILLEDER ELLER VIDEO? - SEND DET TIL OS. KLIK HERPolitiet tilkaldtNaturstyrelsen tilkaldte politiet, som ifølge vagtchef Bjarne Askholm mødte op med 4 mand. De var i dialog med aktivisterne, fortæller vagtchefen. Aktivisternes version er dog lidt mere kontant. Ifølge flere af dem, skubbede betjentene til aktivisterne, og der opstod en smule tumult.

DitteSvendsenLille.JPG

Naturstyrelsen: Nu må vi tænke os om

Skovridder Ditte Svendsen fortæller lørdag morgen, at man foreløbigt sætter træfældningen på pause. Hun er ikke interesseret i en direkte konfrontation med aktivisterne.

- Vi må lige vurdere situationen. Vi er ikke vant til internationale aktivister her i Thy, så vi går i tænkeboks, siger Ditte Svendsen.