Afviste asylsøgere forsvinder på vej til Kærshovedgård

Udrejsecentret Kærshovedgård ved Ikast er halvtomt. Stedet er så upopulært blandt asylansøgere, at to ud af tre forsvinder, når de bliver henvist dertil. Inger Støjberg vil nu have styr på situationen.

Udsigten til at skulle bo på det nye udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast i Midtjylland er tilsyneladende så lidt attraktiv for afviste asylsøgere, at to af tre ifølge Jyllands-Posten forsvinder, når de bliver henvist dertil.
Lige nu skulle der reelt set være 111 personer på centret, men det reelle tal er helt nede på 35 personer. De resterende personer er enten aldrig dukket op, eller er gået under jorden og rejst til andre lande for at søge asyl kort efter ankomsten til udrejsecentret.

- Det har været billedet lige siden ibrugtagningen af udrejsecenter Sjælsmark i februar 2015, at en meget stor del af asylsøgerne forsvinder, enten når de skal overføres, eller når de er blevet overført til udrejsecentret. Og det billede ser vi fortsat, også på udrejsecenter Kærshovedgård, siger Thomas Mortensen, kontorchef i Udlændingestyrelsen til Jyllandsposten.
 

quoteDe frygter for deres liv, hvis de vender tilbage, så derfor opnår man blot, at de går under jorden med øget kriminalitet og sort arbejde til følge.

Michala Bendixen fra organisationen Refugees Welcome.

Michala Bendixen fra organisationen Refugees Welcome har kendskab til adskillige personer, der er gået under jorden, fordi de ikke ønskede at komme på Kærshovedgård, fordi deres netværk er i København. Hun mener, det er forkert, at regeringen forsøger at presse de afviste til at rejse hjem.

- De frygter for deres liv, hvis de vender tilbage, så derfor opnår man blot, at de går under jorden med øget kriminalitet og sort arbejde til følge, siger Michala Bendixen fra organisationen Refugees Welcome til Jyllands-Posten.   

Udlændingeminister Inger Støjberg udtaler til Jyllandsposten, at loven er strammet, så personer, der snarligt kan sendes hjem, også som udgangspunkt kan fængsles. De resterende asylansøgere vil hun i fremtiden have meget bedre styr på.

- I fremtiden bliver det sådan, at de bliver transporteret til Kærshovedgård, siger Udlændingeminister Inger Støjberg udtaler til Jyllandsposten.