Pisk og håndjern på skemaet: Aftenskole underviser i SM for begyndere

En aftenskole i Herning udvider kursuskataloget med undervisning i sex.

Masker, håndjern og piske er nogle af de mest brugte redskaber inden for BDSM.
Masker, håndjern og piske er nogle af de mest brugte redskaber inden for BDSM.
Foto: Iris / Ritzau Scanpix

Nogle tager på keramikkursus, sprogkursus eller måske til vandgymnastik. Og så er der dem, der gerne vil have lidt mere smæk på.

I dag var der første skoledag på SM-kursus i Herning. Et kursus, hvor der er pisk, bondage og dominans på skoleskemaet.

- SM - eller BDSM som man også kalder det - er i skammekrogen, men det er faktisk meget mere nede på jorden, end folk regner med, siger sexolog Susanne Lindahl, der er underviser på kurset.

Populariteten kan mærkes

SM er en seksuel akt, hvor den ene part dominerer, og den anden lader sig dominere. Det slog for alvor igennem hos den brede befolkning i forbindelse med Fifty Shades of Grey-bogserien, som i høj grad handler om sex og dominans. Bøgernes og de efterfølgende films popularitet har blandt andet kunnet mærkes i de danske butikker for sexlegetøj.

- Efter filmene er kommet ud, har vi virkelig kunnet se, at vores salgstal er steget indenfor de her bondageprodukter og også inden for SM-produkterne, siger Michelle Sloth Clausen, der er butikschef i Orion i Herning.

Hun har et bud på, hvorfor danskerne har været klar til at lege med SM.

- Vi lever i det her samfund, hvor alting skal være så perfekt, men når man får det her blindfold på og eventuelt bliver spændt fast, så er det også okay at give slip og lade sin partner overtage styringen, siger Michelle Sloth Clausen.

Skepsis hos skolen

Hos DOF i Herning måtte skolelederen dog lige stille sig selv et væsentligt spørgsmål, før han sagde ja til at udbyde kurset.

- Kan vi forsvare det her, eller er vi så langt ude på et eller andet sidespor, og skal vi lade være alene af den grund. Og jeg synes jo faktisk, at når jeg læste oplægget til kursusindholdet, så ligger det så langt inden for skiven, at vi ikke alene skal kunne - vi bør kunne, siger skoleleder Børge Jensen.

Men selv om smæk, pisk og fiksering er på skemaet, når otte deltagere er på SM-kursus i Herning, så foregår al undervisningen på en tavle.

- Jeg taler udelukkende ud fra en powerpoint, så det er oplysning og viden omkring det her tema, jeg vil komme omkring. Alt det praktiske skal de selv føre ud i livet, hvis det er det, de vil, siger Susanne Lindahl.

Kurset kommer til at foregå over fire gange med to timers undervisning hver gang.

2:27
Aftenskolen DOF I Herning afholder kurser der spænder lige fra babysvømning til seniordans. Nu udvider de så butikken og afholder for første gang et kursus i SM.