Aftalegrundlag for ny kommune er klar

Aftalegrundlaget for en kommende sammenlægning af Struer og Holstebro kommuner er klar. Venstre vil ikke bakke op om kommunesammenlægningen.

Et udvalg med medlemmer fra samtlige partier i Holstebro og Struer kommuner har gennem de seneste måneder arbejdet på at finde et grundlag for en sammenlægning af de to kommuner. Mandag formiddag ligger aftalegrundlaget klar, det skriver Dagbladet Holstebro.

I aftaltegrundlaget kan man blandt andet læse, at kommunen skal hedde Holstebro Kommune. Byrådet vil få 31 medlemmer, der skal afholde byrådsmøder på Holstebro rådhus, hvor også den centrale administration vil blive placeret. Udvalget skriver således:

- Det er vigtigt at signalere entydighed og genkendelighed for hele området og fastholde association til kommunens største by, der er vækstdynamo for hele det nordvestjyske område.

Venstre bakker ikke længere op

I aftalegrundlaget foreslår udvalget to selvstændige folkeafstemninger i henholdsvis Struer og Holstebro kommune til afholdelse 3. december 2015. Men Venstre vil ikke længere bakke op om sammenlægningen.

- Vi kan ikke anbefale en folkeafstemning på det nuværende grundlag, Der er mange ting, som vi slet ikke mener er afklaret endnu. Herunder ikke mindst, hvordan man også skaber et økonomisk provenu ved en sammenlægning, siger Venstres gruppeformand Jens Kristian Hedegaard til Dagbladet Holstebro.

Alle ledere og medarbejdere vil blive overført til den nye kommune.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.