Afstemning: Nedlæg regionerne

Tvmidtvest.dk's afstemning om regionerne er tydelig: Nedlæg regionerne.

RM_Salen_interieur.jpg

999 personer har indtil videre givet sit svar på tvmidtvest.dk's afstemning om, hvorvidt regionerne skal nedlægges eller ej.

Kun 2% er i tvivl, resten melder klart ud: 84% vil have regionerne nedlagt, 14% vil beholde dem.

Resultatet fra Midt- og Vestjylland er dermed meget mere klart, end en landsdækkende meningsmåling lavet af analysebureauet Wilke for Newspaq. Her mener "kun" 51 procent af danskerne, at de danske regioner skal nedlægges igen. 30% mener, at regionerne skal bevares og 19% ved ikke, om de er for eller imod.

Sygehusstriden har en del af skylden

Noget af svaret for den markante forskel mellem den landsdækkende undersøgelse og vores egen regionale, skal sandsynligvis findes i striden om placeringen af supersygehuset i Vestjylland. Som en af vore læsere, Kirsten Nybo skriver i sin kommentar til afstemningen: "Her i Region Midt (den vestlige del) er vi i den grad blevet svigtet. Det blev lovet os at Holstebro Sygehus skulle bestå uforandret til Gødstrup stod færdig."

En anden, unavngiven, læser supplerer:"Hvad har regionerne gjort af gode ting? Siden de er kommet til, er akutberedskabet kun forringet i hele landet, men specielt i Midt- og Vestjylland. Sygehuse er nedlagt, og man skal køre op mod 75 km for at komme til behandling."

En enkelt kommentar taler derimod for at beholde regionerne: "Frygter så bare at alle fremtidige sygehus investeringer kommer til at ligge sammen med befolkningstilvæksten i Århus og Kbh, og dermed sætter Vestjylland endnu dårligere."

 

Se afstemningen her: