Afspadsering: Politiet har 46.000 timer tilgode

Terror i København og syriske flygtninge på motorvejen i Sønderjylland har genereret et utal af overarbejdstimer for betjentene i Midt- og Vestjyllands Politi.

PolitiErme_0.jpg

Lige nu står der 46.093, 96 timer på afspadseringskontoen hos de 645 polititjenestemænd, der har deres daglige gang i Midt- og Vestjyllands Politi. Det skriver Herning Folkeblad, der har fået aktindsigt i politiets timetal.

- Der er ingen tvivl om, at vi har travlt. Der har været mange store og alvorlige samfundsmæssige opgaver, som vi ikke kan sige nej til, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen fra Midt- og Vestjyllands Politi til avisen.

Hvis alle timerne skal afspadseres svarer det til, at 24 betjente er væk i et år. En situation, der næppe bliver til virkelighed.

Noget af det, der trækker mange timer fra de Midt- og Vestjyske kollegers konto er de ekstra bevogtningsopgaver, der skal bemandes i hovedstaden. Hvornår, overarbejdsbyrden bliver mindre, er stadig uklart, men det kan ikke fortsætte i det uendelige, mener fællestillidsmanden hos Midt- og Vestjyllands Politi, Jørgen Fisker. 

- Man kan løse noget her og nu ved at udbetale overarbejdet, men man skal finde en løsning, der holder på længere sigt. Der er brug for flere betjente og for at betjentene kan restituere sig, udtaler han til Herning Folkeblad.