Afsløringer smitter af i Midt- og Vestjylland

TV2 har de seneste dage afsløret flere hjemmehjælpere i København, der ikke passer deres arbejde. Nu bliver der strengene regler i Midt- og Vestjylland.

hjemme001.jpg

Skjult kamera har vist hjemmehjælpere i København, der snyder med time-registreringen, så de kan holde fri og ordne private ærinder i arbejdstiden i stedet for at hjælpe de ældre.

Siden da, er det dokumenteret, at snyderiet også findes andre steder i landet, men foreløbigt er der ikke fundet fuskeri i Midt- og Vestjylland.

Men alligevel er reglerne for hjemmehjælperne nu blevet strammet. Her er et overblik over, hvordan kommunerne forholder sig til afsløringerne.

I Skive Kommune er der sendt mail ud til driftslederne og at italesætte det der er sket i København. Og der bliver spurgt ind til, om hjemmehjælperne kan tåle et skjult kamera. 

I Struer Kommune har de indskærpet reglerne overfor medarbejderne.

I Viborg og Morsø kommuner har de valgt, at vise deres tillid til at medarbejderne gør deres arbejde, ved at sende en tillidserklæring rundt til den enkelte medarbejdere.

I Vesthimmerland Lemvig, Thisted og Favrskov Kommuner har man indtil videre ikke foretaget sig noget.

I andre kommuner har de holdt møder med medarbejderne. Det gælder: Holstebro, Silkeborg, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern, og Herning Kommune. Men i Herning går de skridtet videre.

Her må hjemmehjælperne ikke længere have deres uniform på mens de handler, eller når er på vej hjem fra arbejde.