Afslag på forsknings-millioner skuffer erhvervsfolk

Der kommer ingen penge fra Forskningsfonden ved Aarhus Universitet til et innovations- og forskningscenter ved det nye sygehus i Gødstrup.

Kenneth Iversen er en skuffet mand efter et afslag på 30-35 millioner kroner.
Kenneth Iversen er en skuffet mand efter et afslag på 30-35 millioner kroner.
Foto: Kim Kvist, TV MIDTVEST

God forskning koster penge, det er ingen hemmelighed. 148 millioner kroner skal der rejses til et spritnyt forskningscenter ved det nye supersygehus i Gødstrup, og efter et afslag fra Forskningsfonden ved Aarhus Universitet mangler der pludselig rigtig mange millioner. 

Centret havde søgte fonden om 30-35 millioner kroner til etablering af centret. De penge skal nu findes et andet sted.

- Jeg er dybt skuffet. Vi får ikke pengene i denne omgang, det tror jeg ikke på, siger erhvervsmand Kenneth Iversen, som står bag Investment & Consultancy, der er en del af støttegruppen bag forskningscenteret.

Afslaget klinger ekstra hult fordi Forskningsfonden, ifølge Kenneth Iversen, skylder midt- og vestjyderne en gestus efter det lukrative salg af Cheminova.

- Jeg håber da, man vil tænke sig om, når der foregår noget i området, hvor man måske kunne være mere velvillig, siger han.

Kritikken preller af på direktøren for fonden, som slet ikke mener, at det er muligt for fonden at støtte centeret. 

- I forhold til vores fondat har vi desværre ikke mulighed for at støtte andet en videnskabelig forskning ved Aarhus Universitet og dermed heller ikke forskningscenteret i Gødstrup, siger Jørgen Lang, direktør for Aarhus Universitets Forskningsfond.

Forskningscentret, som er blevet døbt NIDO Danmark, forventes at åbne i 2019, samtidig med det nye sygehus i Gødstrup. Efter planen skal det være 5.000 kvadratmeter stort. Det skal både udvikle ny viden inden for sundhedsområdet, men også hjælpe erhvervslivet.

Region Midtjylland er med 70 millioner kroner den største bidragsyder til det kommende forskningscenter i Gødstrup. Hele centeret kommer til at koster 148 millioner. Den sidste halvdel skal finansieres via eksterne fonde, donationer og samarbejdspartnere. 

2:32