Afpresning og salg af stoffer: Tidligere bandemedlemmer skal i fængsel

Fire mænd blev ved retten i Herning idømt fængselsstraffe. Tre af de nu dømte er tidligere Black Army-medlemmer.

Fire mænd blev idømt fængsel ved retten i Herning. Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Det blev til fængselsstraffe på mellem ét år og tre måneder og fire år og seks måneder for alle de fire tiltalte i retten i Herning tirsdag eftermiddag. 

Læs også Stribevis af domme: Black Armys historie i Herning

Det drejer sig om den 33-årige Majuran Anandasalachcharam, 30-årige Athavan Nadanapathan og 50-årige Chanthiran Sinnathamby. Den fjerde dømte er fra rettens side beskyttet af navneforbud.

Førstnævnte blev idømt den længste fængselsstraf. Han fik fire år og seks måneders fængsel. Samtidig er han blevet udvist af Danmark for bestandigt. Han har bedt om betænkningstid til, hvorvidt han skal anke dommen eller ej.

Den andennævnte mand er blevet idømt ét år og ni måneders fængsel. Han valgte at acceptere sin dom.

Læs også Fem års fængsel til unge med Black Army-tilknytning

Den korteste fængselsstraf blev givet til den 50-årige Chanthiran Sinnathamby. Han blev idømt ét år og 3 måneders fængsel. Han blev samtidig udvist af Danmark og har fået indrejseforbud til landet i 12 år. Han valgte også at acceptere sin dom.  

Den fjerde mand, som er beskyttet af navne- og adresseforbud, blev idømt den næst-længste fængselsstraf på to år og tre måneders fængsel. Han bad også om betænkningstid til dagens afgørelse.  

33 kilo hash

I anklageskriftet var der i alt 11 anklagepunkter. Majuran Anandasalachcharam var den af de fire mænd, der var tiltalt for de fleste punkter.

Han var blandt andet tiltalt for at sørge for, at der blev smuglet kokain fra Holland til Danmark af flere omgange, og han har samtidig forsøgt at true en person til at betale 50 kroner per gram kokain i beskyttelsespenge. 

Alle fire mand var tiltalt i retten for at have medvirket til at sælge cirka 33 kilo hash fra hashklubber beliggende i Herning.

De dømte har nu 14 dage til at anke dommen til landsretten.

Læs også 24-årig dømt: Har solgt 29 kilo hash

01:53

Det blev til fængselsstraffe for de fire tiltalte ved retten i Herning. 

Luk video