Aflivningssag: Ingen tiltale mod dyrlæge

Der bliver ikke rejst tiltale mod den dyrlæge, der var sigtet i sagen om en aflivet hund, der blev fundet i Klosterheden.

120525-Hund.jpg

Anklagemyndigheden har valgt at droppe sagen om en død hund, der blev fundet i Klosterheden Plantage. Hunden var blevet aflivet ved en dyrlæge i Struer, men en uge efter blev den fundet død i Klosterheden.

Dyrlægen blev sigtet for overtrædelse af dyreværnslovgivningen, og det er altså den sigtelse, der nu frafalder. Ifølge Struer Dagblad, så har anklageren valgt at droppe sagen, da de ikke kan bevise, hvordan hunden er havnet i Klosterheden.

- Anklagemyndigheden skal ud over enhver rimelig tvivl bevise, at den pågældende er skyldig. Og jeg mente ikke, at vi med tilstrækkelig sikkerhed kunne sige, at det er dyrlægen, der har bortskaffet hunden derude eller har fået nogen til det, siger anklager Camilla Berg til avisen.

Chokeret hundeejer

Hele sagen startede med, at politiet fik en anmeldelse om, at der var fundet en død hund i plantagen. Hunden var mærket med en chip, og det viste sig, at hundens ejer Angelina Otakaris havde betalt en dyrelæge for at aflive og kremeret hunden. Hun var dengang chokeret og ked af, at hendes hund var endt i skoven. Alligevel gør hun ikke mere ved sagen.

- Jeg orker næsten ikke, for jeg har ikke overskud til det. Det har været hårdt at komme igennem, fordi det samtidig var en svær beslutning at få hunden aflivet, fortæller Angelina Otakaris til avisen.

Der er en klagefrist på fire uger, men den har Angelina Otakaris som sagt ikke tænkt sig at bruge.