Afghanske Habib fejrer dansk jul

Til daglig bor han på Kærshovedgård - men en familie fra Holstebro har åbnet deres hjem for ham i julen.

2:10
Pia Ørskov og Habib Hussaini. Den 20-årige afghaner er kommet hos familien i Holstebro de sidste to år. Se indslaget her.
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

20-årige Habib Hussaini er asylansøger fra Afghanistan. 

Til daglig bor han på udrejsecentret Kærshovedgård i Ikast-Brande Kommune, men julen har han fejret hos familien Ørskov i Holstebro. Han har jævnligt besøgt familien de sidste to år og er taknemmelig over, at familien har åbnet deres hjem og ladet ham deltage i de danske juletraditioner.

- På Kærshovedgård har folk mistet håbet, men når jeg er i Holstebro, er det familie, kærlighed og festligheder. Så føler jeg, at jeg lever, siger han.

Den 20-årige afghaner fortæller, at han kom alene til Danmark efter at have mistet sin familie. Han har i første omgang fået afslag på sin ansøgning om asyl, men har anket afgørelsen og venter nu på svar fra Flygtningenævnet.

Når han opholder sig på Kærshovedgård, inden hans sag er endeligt færdigbehandlet, skyldes det, at han i frustration over sin situation smadrede et vindue på asylcentret i Holstebro og blev idømt en fængselsdom.

Familien Ørskov håber, at de ved at åbne deres hjem kan give den 20-årige afghaner et frirum midt i usikkerheden. 

- Vi bliver nødt til ikke at falde i den der tristhed og i stedet give noget af det, som vi har i overskud i vores familie, forklarer Pia Ørskov.

 

9:53
TV MIDTVEST-magasinet Indblik Søndag besøgte i februar Udrejsecenter Kærshovedgård.