Afghansk familie flyttet til center for afviste asylansøgere

En afghansk familie fra Hanstholm er blevet sendt til et center for afviste asylansøgere på trods af stor opbakning fra lokalbefolkningen.

nilofar1.jpg

TV MIDTVEST bragte i april historien om 20-årige Nilofar Ozbake og hendes familie. Efter en sagsbehandlingstid på 3,5 år blev Nilofar Ozbake og hendes to søskende samt forældre udvist til Afghanistan, og det til trods for, at ingen af børnene nogensinde har sat fødderne i Afghanistan.

Familien blev dog ikke udvist, da moderen forsøgte at tage sit eget liv og måtte indlægges, men i fredags tog sagen en ny drejning.

Kl. seks fredag morgen troppede 10 politifolk op ved familiens hjem i Hanstholm. Her fik familien få minutter til at pakke en taske, hvorefter de blev sendt til Center Avnstrup på Sjælland, der er et center afviste asylansøgere, siger Karin Korsgaard, der er underviser for Nilofar Ozbake på VUC og tæt knyttet til hende.

Karin Korsgaard oplyser også, at hun fornemmede en meget opgivende holdning hos Nilofar Ozbake, da hun talte med hende i fredags.

Hun kender ikke noget til familiens videre forløb i systemet. 

Se indslaget om Nilofar Ozbake og hendes families kamp herunder. 

2:43
I dag var der demonstration i Thisted imod udvisningen af en afghansk familie. Familien har efter 3,5 år i Hanstholm nu fået afvist deres asylansøgning.