Afghanere amok på asylcenter

Personalet måtte forskanse sig på første sal og tilkalde politiet. To er anholdt.

boernecenter_vestervig.jpg

30 mindreårige afghanere på børnecenter Vestervig lavede i aftes og i nat så meget ballade, at personalet måtte tilkalde politiet.

Smadrede lamper og kastede rundt med stole

Det hele startede ifølge Midt- og Vestjyllansd Politi med at en af de unge skulle flyttes fra centret, og det var der nogle af de andre, der blev stærkt utilfredse med. De begyndte at kaste rundt med stole og smadre lamper og andet inventar.

- Personalet forskansede sig på første sal og tilkaldte politiet. Først kom der en patrulje fra Thisted, men de unge havde fundet kasteskyts frem og virkede truende, så patruljen valgte at trække sig og tilkalde forstærkning fra Holstebro, forklarer Ole Hofmansen fra Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro.

To anholdt

Da politiet var oppe på seks patruljer, valgte de at køre frem igen og denne gang faldt de unge til ro. Politiet anholdt to af de unge, som havde været med til at starte balladen og tog dem med tilbage til detentionen i Holstebro.

- De kommer formentlig til at bo et andet sted nu, mener Ole Hofmansen.

De er stressede

Ifølge centerleder Simon Severinsen, har Børnecentret Vestervig lige nu 49 afghanske mindreårige boende. Alle drenge.

- En gang imellem går det langsomt med sagerne, og det stresser. De ved ikke, om de får asyl og om de må blive i Danmark og nogle af dem har siddet her i 15-16 måneder. Så er der nogle af  drengene der har rigtig mange ting med i bagagen, så hvis de forkerte kommer sammen kan det blive lidt hektisk og så kan de ikke overskue det, forklarer Simon Severinsen og fortsætter:

- De fleste er bare glade for at være her, og så er der nogle få der reagerer anderledes. Og nogle gange kan de få flere til at følge med.

Nogle af drengene var påvirkede

Ifølge Simon Severinsen startede nattens tumult med at en dreng, som havde været på børnecentret rigtig længe, begyndte at smadre ting, kaste med stole og ødelægge lamper og være meget truende. Det udviklede sig til at en del af de andre fulgte med og ligeledes begyndte at smadre ting.

- Nogle af drengene var også lidt påvirkede, formoder vi, tilføjer Simon Severinsen.

Børnecentret tilkaldte straks en tolk, da balladen gik igang, og da der var ro på flokken igen forklarede medarbejderne drengene, at de var til for at hjælpe dem.

- Det forstod de fleste af dem og i dag er stemningne stille og rolig, siger Simon Severinsen.

Se klip med Simon Severinsen, centerleder på Børnecentret Vestervig:

0:19