Afbrændingsforbud i Vesthimmerland

Med øjeblikkelig virkning har Vesthimmerlands Kommune nedlagt afbrændingsforbud. Det er landsdelens første kommune, der nedlægger afbrændingsforbud.

Vesthimmerlands Kommune nedlægger afbrændingsforbud med øjeblikkelig virkning. Det betyder, at det for eksempel er ulovligt at grille ude i naturen. Forbudet kommer i kølvandet af det meget tørre vejr, der for tiden er over Danmark.

- Vi har valgt at nedlægge forbud, fordi vi mangler regn, og fordi det er meget tørt. Vejret siger høj solskin og stigende temperaturer de næste 14 dage, så vi tager en stor brand i opløbet, siger Palle Olesen, der er beredskabschef i Vesthimmerlands Kommune.

Dermed er Vesthimmerlands Kommune den første i landsdelen til at nedlægge afbrændingsforbud denne sommer.

Grill og cigaretter 

Beredskabschefen advarer på det kraftigste mod at smide cigaretskodder i naturen. Men på trods af afbrændingsforbudet er det stadig lovligt at grille i egen have, men man skal være opmærksom på, at gløder og kul bliver slukket.

- Engangsgrill og andre optændinger ude i naturen dur ikke. Det skal være under ordnede forhold hjemme i have. Så er det i orden at grille, siger Palle Olesen

Vesthimmerlands Kommune ophæver afbrændingsforbuddet, når naturen er ovre den nuværende tørkeperiode.

- Der er knastørt udenfor. Men vi kan ikke sige, hvornår det ophæves. Vi skal have noget regn først, men så snart vi ophæver forbudet, vil det fremgå af vores hjemmeside, siger Palle Olesen.