Ændringer på Kærshovedgård: God dag for Bording

Finansminister Kristian Jensen fortalte i går, at kriminelle udlændinge på Udrejsecentret Kjærshovedgård fremover skal opholde sig på en ø i Stege Bugt. I dag reagerer borgerne i Bording på udmeldingen.

Udrejsecentret Kærshovedgård
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

I går kom det frem, at kriminelle udlændige, der egentlig skal udvises, men som Danmark ikke kan sende hjem, fremover skal opholde sig på den lille ø Lindholm i Stege Bugt. Det fortalte finansminister Kristian Jensen efter finanslovsforhandlinger med Dansk Folkeparti.

Det betyder, at kriminelle beboere på udrejsecentret Kærshovedgård i Bording nu har udsigt til at blive overflyttet til øen Lindholm. Det er en melding, som i dag får en overvejende positiv medfart fra Bordings lokale byrådsmedlem i Ikast-Brande kommune.

- Set med de lokale briller er det en god dag i dag. Det er fint at få lavet en opdeling mellem de kriminelle asylansøger og de almindelige afviste asylansøgere, fortæller Henrik Engedahl, der er byrådsmedlem i Ikast-Brande kommune og samtidig borger i Bording.

I dag bor der 250 beboere på udrejsecentret ved Bording. I fremtiden skal cirka en tredjedel af dem flyttes til et nyt center på Lindholm. 

Udrejsecentret Kærshovedgård kommer fortsat til at virke som hjemsted for afviste asylansøgere, der ikke kan sendes hjem, men udsigten til at afviste kriminelle asylansøgere skal overflyttes bliver modtaget positivt af flere af borgerne i Bording.

- Jeg tænker, det er en fornuftig løsning. Noget skal der ske, så nu må vi se. om det har en virkning, siger Birthe Mikkelsen, der er borger i Bording og pensionist.

- Når børnene skal til bussen eller til toget, så er de altså blevet kørt. Jeg håber, det her betyder mere tryghed i byen, så de fremover kan tage cyklen, fortæller Sofie Povlsen, der er borger i Bording og skolelærer.

Umenneskeligt at sende dem ud på en øde ø

Selvom flere borgere i Bording glæder sig over, at kriminelle udlændinge fremover skal forlade Bording, så er der også flere, der ikke mener, at det løser problemet. 

- Det er rart nok at få kriminelle væk fra byen, men jeg synes, det lyder lidt umenneskeligt at sende dem ud på en øde ø. Jeg synes, det er svært, siger Lise Andersen, der er butiksejer og borger i Bording.

- Et eller andet sted tænker man, at det bare er at flytte problemerne rundt, men for byen er det dejligt. Nu håber jeg bare, det bliver bedre for dem, der bliver på udrejsecentret. Det kan gøre, at de ikke bliver taget for at være hårdkogte kriminelle, siger Lene Holdgaard Antonsen, der er butiksindehaver og borger i Bording.

Bedre fremtid for Kærshovedgård

Det er før blevet beskrevet, hvordan beboerne på Kærshovedgård har skabt utryghed i lokalområdet, men med finansminister Kristian Jensens seneste udmelding håber det lokale byrådsmedlem på, at det vil se anderledes ud om nogle år.  

- Jeg håber da, at borgerne i Bording og beboerne på Kærshovedgård får muligheden for at se lidt anderledes på hinanden. Problemet er, at vi har en gruppe på 60-70 personer, som tidligere er dømt for alvorligt kriminalitet, der færdes rundt i byen. Så jeg håber da, det forsvinder, lyder det fra Henrik Engedahl.

2:19
I Bording mener flere lokale det er en god idé at sende udviste kriminelle og udlændinge på tålt ophold til øen Lindholm.