Ændrede sit liv efter konkurs: Asger har rejst for millioner

Han var egentlig landmand, indtil banken bad ham dreje nøglen om og lukke. I dag er Asger Bjørnskov selvstændig altmuligmand med en meget gladere hverdag.

Det kan siges helt kort.

- Det har været min redning. Det er superdejligt at være ude hos mine kunder. De er så søde, og de laver god kaffe, siger Asger Bjørnskov, Bjørnskov Hjemmeservice i Lem.

quoteNu vil jeg simpelthen ud og se hele Verden – jeg vil ud og rejse hundrede dage.

Asger Bjørnskov

Han ejer virksomheden Bjørnskov Hjemmeservice i Lem, hvor han laver alle former for praktisk arbejde i folks haver. Men jord under neglene har med årene fået en helt anden betydning for ham. Asger Bjørnskov er nemlig uddannet landmand, havde sit eget, store landbrug med tilhørende maskinstation og vognmandsforretning, indtil banken i 1999 bad ham sælge alt han ejede - han var konkurs.

- Som mand er det et kæmpe nederlag. Og jeg turde ikke vise det. Man tror, alle snakker om én nede i Brugsen. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle. Jeg var ikke i en fagforening eller en a-kasse eller noget, så det var frit fald, siger Asger Bjørnskov.

Asger Bjørnskov mener, han har brugt én million kroner på rejser de seneste år - men de er mere end det dobbelte værd, siger han.

Efter konkursen fik han job hos Vestas og senere kørte han turistbus - og her fik han en god idé. Alle de gamle damer i bussen spurgte ham tit, om ikke han kunne komme og ordne deres haver. Og nu bliver der ordnet haver, lavet stakitter, lagt fliser og meget andet hos Asger Bjørnskovs mange kunder. 

- Jeg vil se hele verden

Efter sin konkurs gav altmuligmanden fra Lem sig selv et løfte. Han ville nyde livet, være uafhængig og fri for bankgæld og ansatte.

quoteNår jeg sidder på et hospice i de sidste uger af mit liv, så vil jeg tænke ved mig selv - det har saftsuseme været skægt.

Asger Bjørnskov

- Nu vil jeg simpelthen ud og se hele Verden - jeg vil ud og rejse hundrede dage, siger Asger Bjørnskov.

Han knokler som en gal. 10 timer i døgnet 7 måneder i træk, og så smutter han. Han er væk og ude i Verden det meste af vinterhalvåret. Her står den blandt andet på vilde dyk og verdens højeste bungyjump.

- Min datter og jeg konkurrerer vældig meget om, hvem der er hårdest i filten til bungyjump. Hun har sprunget højest i fri natur, og det piner mig lidt. Men hvis jeg nu tager en Arla-kasse med næste gang, så har jeg sprunget højere end hende, griner Asger Bjørnskov. 

Asger Bjørnskov har haft sin datter med på mange af sine rejser. Her dykker de med kæmpestore saltvandskrokodiller.
Asger Bjørnskov har haft sin datter med på mange af sine rejser. Her dykker de med kæmpestore saltvandskrokodiller.
Foto: Hans Vittarp TV MIDTVEST

70 lande er det blevet til indtil videre, og Asger Bjørnskov er slet ikke færdig med at udforske Verden. Det tager ham omkring fire år at fylde et pas ud med stempler - det koster godt en million kroner. Men det er mere end det dobbelte værd, mener han.

- Når jeg sidder på et hospice i de sidste uger af mit liv, så vil jeg tænke ved mig selv, - det har saftsuseme været skægt. Det vil jeg love dig for, og der bliver intet tilbage, siger Asger Bjørnskov.

I sommerhalvåret holder Asger Bjørnskov også masser af fordrage. Blandt andet i landbrugskredse, hvor han fortæller om, hvor vigtigt det er at have en plan B, hvis det skulle gå galt.