Ænder skambidt af mink

For sjette gang har en fjerkræavler fået fugle bidt ihjel af mink. Nu foreslår han, at pelsdyravlerne laver en fond, der kan betale erstatning.

Fjerkræavlerne Susanne og Ove Riis fra Vildbjerg har flere gange haft besøg af vilde mink, der angriber deres fugle. Og i weekenden var den gal igen.

Denne gang gik det ud over fem ænder og en kalkun, der blev bidt i nakken. De fleste af fuglene overlevede angrebet, men gik rundt med så store sår, at de måtte aflives.

Ove Riis er ved at være godt frustreret over de gentagne besøg af det lille rovdyr - weekendens angreb var det sjette i alt. Han mener, at pelsdyrproducenterne bør oprette en fond, der kan betale erstatning i den slags tilfælde.

Minkavlerne afviser fond

Forslaget falder dog ikke i god jord hos Midtjyllands Pelsdyravlerforening.

- De mink, der lever i naturen, er ikke kun dyr, der er sluppet ud fra farmene. Der er også en vild bestand, der overlever i naturen. Og der er jo også mange andre arter, der kan angribe fjerkræ, siger bestyrelsesmedlem Kent Troldtoft Pedersen.

Ove Riis er dog 100 procent sikker på, at det var en mink, der angreb hans fugle i weekenden. Umiddelbart efter angrebet så han nemlig en mink i en nærliggende å.

Ove Riis fortæller her om det syn, der mødte ham i weekenden:

01:27 Luk video

 

Bestyrelsesmedlem Kent Troldtoft Pedersen kommenterer her forslaget om en fond, der skal betale erstatning:

01:47 Luk video

 

 

01:55 Luk video