Ældre søskendepar blev bundet under hjemmerøveri

En 85-årig kvinde og hendes 72-årige bror er indlagt efter hjemmerøveri uden for Skjern.

En 85-årig kvinde blev onsdag aften udsat for et hjemmerøveri på en landejendom på Øster Marupvej uden for Skjern.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at kvinden blev overrasket af to mænd, der trængte ind i huset og bandt hende, mens de ledte efter værdier i huset.

På et tidspunkt kom kvindens 72-årige bror til ejendommen for at besøge sin søster. Politiet oplyser, at han blev udsat for vold og herefter bundet.

Gerningsmændene var på landejendommen i en halv times tid, inden de kørte fra stedet i en bil. Politiet har ingen oplysninger om et eventuelt udbytte.

Det lykkedes til sidst broren at slippe fri og tilkalde hjælp. Både han og søsteren blev kørt til behandling på Regionshospitalet i Herning, men vil blive udskrevet i løbet af torsdagen.

Politiet har afspærret stedet og er i øjeblikket i gang med kriminaltekniske undersøgelser på stedet.

De to gerningsmænd var omkring 30 år og talte engelsk med accent.

Midt- og Vestjyllands Politi modtog anmeldelsen klokken 20.15 og beder om hjælp fra offentligheden, hvis man har oplysninger, der kan hjælpe med at opklare røveriet.

Mette Helm, der er kommunikationsrådgiver i Midt- og Vestjyllands Politi, siger til Ritzau, at politiet har sikret sig en række spor, som nu skal undersøges nærmere. Hvad det drejer sig om, vil hun ikke fortælle.

- Derudover er vi i gang med at forhøre folk i område for at få klarlagt hændelsesforløbet, siger hun.

Oplysninger i sagen til politiet på telefon 114.