Ældre landsbyboere følte sig overset: Nu har de lavet deres egen fest

I Vind følte byens ældre borgere sig overset til den årlige landsbyfest, så i dag fik de en seniorfrokost kun for det grå guld.

Festteltet var godt fyldt op med glade seniorer til dagens seniorfrokost i Vind.
Festteltet var godt fyldt op med glade seniorer til dagens seniorfrokost i Vind.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

I Vind uden for Holstebro er der hele ugen landsbyfest, og det betyder traditionen tro både børnedisco, gymnastik, trylleshow og rundbold. Men den slags er ikke egnet for alle, mener et par seniorer i byen. Derfor har de taget sagen i egen hånd og arrangeret en frokost kun for det grå guld.

- Der skal også være noget for dem, der er blevet lidt ældre, siger Kurt Poulsen, som er blandt initiativtagerne.

Som en del af landsbyfesten blev der derfor i dag inviteret til seniorfrokost for byens gamle garde - komplet med sild og snaps på bordene.

- Vi fik idéen til det, fordi der i landsbyfestugen manglede noget for de lidt ældre. Vi havde en tanke om, at hvis der kom 50 mand, så var det meget fint, men der er over 90 tilmeldt, så vi er helt oppe at køre over det. Det har været en kæmpe succes, siger en glad Kurt Poulsen.

Noget andet end begravelser

Arrangementet er for alle, der enten bor i Vind eller engang har boet der. Blandt dagens deltagere var Jan Blæsbjerg, som er flyttet fra den lille by.

- Med den alder vi har, så har vi jo mere fortid end fremtid, så ofte er det begravelser, der trækker os tilbage til Vind, siger han.

Seniorfrokosten er derfor et kærkomment afbræk, mener han.

- Det er sjovere at komme til Vind, når anledningen er lidt mere positiv, så jeg slog til med det samme, da muligheden var der for at melde til arrangementet her, siger Jan Blæsbjerg.

Årets landsbyfest i Vind fortsætter frem til søndag den 2. juni.

1:53
I Vind uden for Holstebro er der hele ugen landsbyfest. Men programmet manglede noget for byens ældre borgere, mener et par seniorer, som har taget sagen i egen hånd.