Ægtyv accepterer fængselsstraf

Ankesag aflyst fordi fjerkræavler modtog dom for ægtyveri i Vejlerne.

080113_Aag.jpg

Fjerkræavleren Ole Vorre fra Løvel har i sidste øjeblik besluttet at acceptere den dom, som han i april sidste år fik for at stjæle æg fra naturreservatet Vejlerne mellem Thisted og Fjerritslev.

Ole Vorre blev i byretten idømt 30 dages fængsel og en bøde på 5000 kroner for at stjæle 225 æg fra grågæs i Vejlerne - og for at køre sin bil frem mod en mand, der forsøgte at holde ham tilbage.

Ole Vorre besluttede dengang at anke dommen til landsretten, som skulle have behandlet sagen i dag tirsdag. Men kort før sagen skulle gå i gang, besluttede han alligevel at modtage dommen, skriver Ritzau.

Fjerkræavleren forklarede i byretten, at æggene ikke stammede fra Vejlerne. Han havde derimod købt dem af en mand, der ville stoppe sin produktion - men den forklaring troede retten ikke på.

Ved en ransagning på hans ejendom fandt politiet flere ulovlige fælder til fangst af krager og ræve med levende lokkefugle. Ordensmagten fandt også en sejlgarnsbombe og 29 skarpe jagtpatroner.

Han blev desuden dømt for arrangere en ulovlig betalingsjagt i Langmosen, selv om han ikke havde jagtretten i hele mosen.