Ægtepar får fængselstraf for politivold

Et ægtepar fra Roslev skal i fængsel for deres angreb på en 64-årig politibetjent, under en nabotvist om et par brændekævler.

Retten, viborg, indgang.jpg

Et ægtepar fra Roslev skal afsone fængselsstraffe efter en nabostrid udviklede sig til et voldeligt overfald på en politibetjent. Retten i Viborg har nu afsagt dom i sagen. Den 27-årige mand skal afsone 4 måneders ubetinget fængsel, imens hans 34-årige hustru nøjes med to måneders fængsel, hvoraf den ene er betinget.

Hele episoden udspillede sig uden for ægteparrets hus og opstod efter tyveri af et par kævler træ.

Politimand forsøger rolig tilgang

Politiet fik en anmeldelse om, at en kvinde, der er kunstner, havde set, at en kvinde og en mand havde stjålet to store kævler træ, som kunstneren skulle have brugt til et projekt.

En 64-årig politimand fra lokalstationen i Skive tog ud på adressen på Frederiksgade i Roslev, hvor han sammen med kunstneren og hendes søn kunne se, at kævlerne lå i haven.

Kunstneren og hendes søn begyndte at læsse kævlerne op på bilen, og i det kom den 34-årige kvinde styrtende ud af huset.

- Konen går amok lige pludselig og begynder at slå og sparke og rykke i vores kollega, sager Morten Bujakewitz, der er vicepolitiinspektør ved lokalpolitiet i Skive til TVMIDTVEST.dk.

Politimanden afværgede i første omgang, og kunstneren og sønnen forsøgte at køre træet væk.

- Da de er ved at køre træet ud, ser han (politimanden, red.) at hun kommer løbende med løftet hånd, og så træder han et skridt væk, og hun mister balancen og falder ned på knæene ude på vejen, fortæller Morten Bujakewitz.

Imens den 34-årige lå på vejen og skreg, kom manden også ud af huset.

- Det får manden til at løbe frem og slå efter vores kollega, hvor han svinger ud med en knytnæve og snitter betjenten på kinden. Så kommer han endnu tættere på og får et slag ind, der rammer kindbenet, så betjenten får slået brillerne af, siger Morten Bujakewitz.

Heldigvis var en anden patrulje lige i nærheden. I det sekund, politimanden blev slået af den 27-årige mand, ankom en anden patrulje, som hjalp den enlige betjent med at anholde ægteparret.