Advarer mod trick til ovnrens

En ung mand fra Viborg advarer mod at bruge et populært trick til at rense ovnen. Mandens mor ligger i koma efter at have brugt metoden, skriver Dagens.dk

20-årige David Møller fra Viborg advarer mod at bruge et trick til ovnrens, som lige nu florerer på de sociale medier. David Møllers 46-årige mor blev dårlig og fik hjertestop, da hun i fredags var igang med at afprøve metoden. Det fortæller sønnen til Dagens.dk.

- Min mor havde taget en skål med vand og en med salmiakspiritus, som der står i opskriften. Men jeg tror, at hun er kommet til at indånde salmiakspiritussen, for der stank i hele køkkenet. Man kunne ikke holde ud at være der, forklarer David Møller til Dagens.dk. Han betegner sin mor som en frisk kvinde, der aldrig har fejlet noget.

Den 46-årige kvinde blev genoplivet men ligger nu i kunstig koma på Skejby Sygehus. Lægerne kan ikke sige med sikkerhed, at at det er ovntricket, der har udløst hendes hjertestop.

Læs hele artiklen fra Dagens.dk HER

Opskriften kommer fra Norge

Rensetricket kommer fra Norge. Her lagde den norske husmor Elisabeth Thomas Jensen opskriften ud på sin facebook-profil, og derfra har den spredt sig med lynets hast. Over 6000 har delt opslaget, og det norske medie Nordlys har lavet en instruktionsvideo.

Se den norske artikel og video HER

Læge advarer mod brug

Speciallæge Niels Ebbehøj fra Bispebjerg Hospital har erfaring med giftstoffer, og han advarer mod at bruge metoden.

- Der kan være en risiko ved at følge så upræcis en opskrift med salmiakspiritus. Der er meget, der kan gå galt, når man arbejder med giftstoffer, hvis ikke man ved, præcis hvad man laver. Generelt skal man være kritisk over for den slags, for der ligger rigtig mange dårlige tips på nettet, siger lægen til TV MIDTVEST.

TV MIDTVEST har været i kontakt med David Møller, men han vil ikke sige mere om sagen. Han fortæller dog, at hans mor satdig ligger i kunstig koma søndag middag.