Advarer mod falske valg-sms'er

Falske sms'er i omløb prøver at narre vælgere til at stemme som ved X Factor og MGP. Men det kan man ikke.

Valg_Falsk sms.jpg

Lad dig ikke narre: Der er falske sms'er i omløb på valgdagen, lyder advarslen fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.    

Sms'erne, som ministeriet er blevet bekendt med, hævder, at din kommune er udvalgt som forsøgskommune for sms-afstemning, og du derfor kan stemme ved at besvare sms'en med partibogstav plus eventuelt kandidatnavn. 

Sms'en er underskrevet "Indenrigsministeriet". Men det er overhovedet ikke korrekt, understreger Økonomi- og Indenrigsministeriet.    

- Sms'en er ikke sendt af Økonomi- og Indenrigsministeriet. Der gennemføres ikke forsøg med sms-afstemning, og det er ikke muligt at stemme per sms, skriver ministeriet.    

Man kan som altid kun stemme ved personligt fremmøde på det afstemningssted, man hører til, og som fremgår af ens valgkort, med mindre man altså har brevstemt på forhånd.

En time efter at valglokalerne landet over slog dørene op, har 14,9 af danskerne været henne og sætte deres kryds til folketingsvalget. Det er en ganske lille stigning i forhold til valget i 2011, hvor 14,7 procent havde stemt på det tidspunkt. Det viser et rundspørge, som Ritzau har foretaget i kommuner og på valgsteder, der tilsammen repræsenterer 193.779 vælgere.

Brevstemmerne er på alle valgsteder talt med fra morgenstunden. Og alle steder meldes om et større antal brevstemmer end ved det seneste folketingsvalg.    

/ritzau/