Adresser ransaget i Herning og Brande

Sag om hackerangreb på Nem-id trækker spor ind i Midt- og Vestjylland.

Politi.dk logo 2_1.jpg

Det er Østjyllands Politi, som i samarbejde med Rigspolitiet Nationale IT-Efterforskningssektion, Midt- og Vestjyllands Politi og Københavns Politi har anholdt og sigtet fire mænd for at stå bag et omfattende angreb mod Nem-id i april

Ransagninger i Herning og Brande

I forbindelse med sagen er der foretaget to ransagninger i Randers samt ransagninger i Hørning, Silkeborg, Herning, Brande og København. Her er der blandt andet fundet 19 computere, der nu skal undersøges nærmere. Det skriver Ritzau.

Lagde Nem-id ned

De fire er mellem 17 og 20 år og er blandt andet sigtet for omfattende forstyrrelse af it-driften, hvor strafferammen er op til seks års fængsel.

En stor sag

Politiet kalder selv sigtelserne for "en stor it-sag": - Vi slår meget hårdt ned på den her type sager. Det er en alvorlig form for kriminalitet, der berører mange mennesker, og det afspejler sig jo også i strafferammen, siger vicepolitiinspektør Claus Danø, leder af Østjyllands Politis efterforskning til Ritzau.

Har tilstået og er løsladt igen

Tre af de sigtede blev fremstillet i retten i Randers onsdag, hvor de alle tilstod. Den fjerde mand blev anholdt i går, og har delvist tilstået. Alle fire personer er løsladt igen, og politiet forventer at der kan rejses tiltale i sagerne til efteråret.

Mere på samvittigheden

De fire er, ifølge Ritzau, også sigtet for forsøg på et lignende angreb mod en anden offentlig myndigheds hjemmeside. Det er dog uvist, hvilken myndighed der er tale om.