ADHD: Medicinforbrug skal undersøges

Region Midtjylland vil nu undersøge, hvad der forårsager en markant stigning i forbruget af ADHD-medicin til børn og voksne.

Region Midtjyllands lægemiddelkomite vil nu undersøge, hvorfor netop Midtjylland har et markant højere forbrug af ADHD-medicin end landets øvrige regioner.

Forbruget af ADHD-medicin er generelt steget i hele landet de sidste tre år, men forbruget i Region Midtjylland er steget langt mere end andre steder, og det får lægemiddelkomiteen til at sætte en dybdegående undersøgelse i gang af behandling, opfølgning og diagnoser i forbindelse med ADHD.

Misbrug og overdoser

Noget tyder på, medicinen ikke altid bliver brugt korrekt, lyder det fra lægemiddelkomiteen:

- Psykiaterne er begyndt at se patienter, der har fået så store doser, at de måske har udviklet et misbrug. I skadestuerne er man også begyndt at få patienter ind, der er påvirkede af medicinen, men som ikke har fået den ordineret - og det kan tyde på, at den kommer ud på det sorte marked, hvor den absolut ikke skal være, forklarer cheflæge Jørgen Schøler Kristensen, som er formand for Den Regionale Lægemiddelkomite.

Han vil dog ikke konkludere, at det generelle forbrug af medicinen er for højt i Region Midtjylland, inden undersøgelsen er færdig. Jørgen Schøler Kristensen understreger desuden, at man i vores nordiske nabolande har et højere forbrug af ADHD-medicin, end i nogen af de danske regioner.

 

Læs mere om undersøgelsen på Region Midtjyllands hjemmeside.