Absolut Rengøring koster Viborg Kommune dyrt

Det kommer til at koste Viborg Kommune millioner, at rengøringsfirmaet Absolut Rengøring gik konkurs tilbage i november.

absolutrengoringjepe.jpg

Viborg Kommune skal brutto betale 5,8 millioner kroner til de ansatte i rengøringsfirmaet Absolut Rengøring plus 1,2 millioner i en såkaldt arbejdstaktssag.

Det ligger fast, efter at et flertal i kommunens økonomiudvalg onsdag stemte for et forlig med 3F.

Viborg Kommuner havde udliciteret rengøringsopgaver til rengøringsfirmaet, da det gik konkurs i november sidste år.

Ifølge borgmester Torsten Nielsen frygtede politikerne dengang en regning på 10-12 millioner kroner. Men tilbageholdte afregninger for manglende rengøring har betalt en stor del af beløbet.

- Nu har vi sagt ja til at betale de her tre millioner kroner, og så får vi til gengæld en årlig besparelse på 9 millioner kroner, siger borgmester Torsten Nielsen.

Han er lettet over, at sagen med Absolut Rengøring nu er slut.

- Jeg er meget glad for, at vi nu har fået en ende på det. Det har været en meget sej process at komme igennem, siger han.

Lige nu deler Toms Rengøring og ISS rengøringen i kommunen. Men pr. 1. august har ISS Facility A/S vundet et udbud på størstedelen af rengøringsopgaverne, mens Elite Miljø A/S tager sig af resten.

De Konservative, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti stemte for forliget i økonomiudvalget. Venstre stemte imod. Dermed var stemmefordelingen fem mod tre.