Absolut-chef står frem

Ejeren af det stærkt omstridte rengøringsselskab, Absolut Rengøring sender kritikken tilbage mod fagforbund og Viborg kommune

Absolut_Rengoer.jpg

Margit Hedegaard, der ejer det omstridte rengøringsselskab Absolut Rengøring, står nu frem for at svare på de mange kritiske spørgsmål i rengøringssagen fra Viborg.

Det sker, efter at hun i onsdags ringede til Viborg Kommune og meddelte, at det var slut med rengøringen på kommunens institutioner.

- Det gjorde vi, fordi vi ikke havde mulighed for at føre ydelsen videre. Der var blandt andet rettet nogle krav fra 3F, som var i millionklassen. Det ville vi ikke kunne klare, siger hun lørdag til TV MIDTVEST.- Der var ikke noget økonomisk grundlag for at fortsætte. Vores investering, den var gået tabt i og med, at vi var opsagt af kommunen, og at det krav fra 3F lå.

Firmaet er mødt med et krav fra fagforbundet 3F på fire til fem millioner kroner. Ifølge Margit Hedegaard skyldes det en dom i Arbejdsretten, der danner nye retningslinjer i rengøringsbranchen, når det gælder virksomhedsoverdragelse.

Rengøringshistorien er en lang fortælling om nullermænd og beskidte toiletter på flere af kommunens skoler. Det har ført til masser af klager over dårlig rengøring.

Når du kigger tilbage. Har jeres rengøring så været god nok?- Vores rengøring har opfyldt de krav, der er i udbudsmaterialet.

Men I har jo selv sagt ja til udbudsmaterialet?Ja, det er korrekt. Men der er mange faktorer i det. Det er et førstegangsudbud. Den politiske opbakning har slet ikke været der. Der har været splittelse i det politiske bagland i hele Viborg Kommune. Der har været stor modstand, og så kom 3F kom med ethvert krav, de overhovedet kunne grave frem, siger Margit Hedegaard.

Tilbage i Viborg er 150 medarbejdere blevet fritstillet. De ved ikke, hvad der skal ske med dem. Det har forlydt, at firmaet Absolut Rengøring er gået konkurs. Det er det ikke, bedyrer Margit Hedegaard. Men indehaveren har den 7. november oprettet et nyt selskab, som den sunde del af forretningen skal flyttes over i.