Abortmindelund til Sjælland

Endelig ser det ud til at lykkes for anti-abortforeningen Retten til Liv at finde et sted at genopføre foreningens abortmindelund.

Foreningen Retten til Liv har i to år ledt efter et sted at genopføre den abortmindelund, foreningen måtte fjerne fra Vedersø efter en højesteretsdom i 2007. Foreningen var også raget uklar med digterpræsten Kaj Munchs søn Arne Munk, der lagde jord til abortmindelunden i Vedersø. Foreningen har haft kig på flere steder i Midt- og Vestjylland, men har mødt modstand alle steder og altså ikke fået lov at sætte effekterne op. Men nu ser det ud til at lykkes. Lunden skal etableres et sted på Sjælland. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Får plads hos en privatperson

Det er en privatperson, der deler foreningens syn på provokerede aborter, som nu vil stille noget af sin grund til rådighed til en ny abortmindelund. Hvor lunden helt præcist skal ligge, vil Retten til Liv ikke sige endnu. Lige nu arbejder foreningen på et forslag til, hvordan det nye mindested skal se ud.- Det bliver ikke nødvendigvis en tro kopi af den forrige abortmindelund, men vi fastholder den grundlæggende vision om, at det er et sted, hvor vi mindes de mange uskyldige ofre for loven om fri abort i Danmark, siger Ellen Højlund Wibe, der er landssekretær for Retten til Liv. Mindelunden blev etableret i 1999.

Se billeder fra abortmindelunden, da den stod i Vedersø: