Abdallas forsvarer: - Danny kan ikke dømmes til forvaring

Anklageren går efter forvaring til 51-årig bandelederen, mens forsvarer nærmere mener, at der kan blive tale om 3,5-4 års fængsel.

Danny Abdalla
Foto: Arkiv

Danny Abdallas forsvarsadvokat Rasmus Amandusson er nu færdig med sin procedure i sagen mod bandelederen, der er tiltalt for 36 forhold. 

Forsvareren lagde ud med at tale direkte til domsmændene og dommeren, hvor han bad dem medregne, at alle havde en mening om Danny Abdalla allerede inden retssagen startede. 

- Der har rejst sig en form for folkestemning, og lad os bare sige, at den ikke har været positiv overfor Danny Abdalla, lød det. 

Derudover bad han dem huske at mærke efter og ikke lytte til det, der er kommet fra både medier og politikere gennem retssagen. Han appellerede til, at de skal bruge deres mave, hjerte og hjerne, når de skal tage stilling til, hvad der skal ske med Danny Abdalla.

- Hvis der skulle være sket noget seksuelt, så skal I stadig gennem mave, hjerte og hjerne og sige "er vi sikre på, at det er sket under tvang?" lød det blandt andet fra Rasmus Amandusson, da han gennemgik skyldsspørgsmålet vedrørende en af de to tiltaler for voldtægt. 

Bør frifindes for 24 forhold

I størstedelen af forholdene går Rasmus Amandusson efter at få sin klient frifundet. Danny Abdalla har allerede erkendt en række forhold, men i de sidste 24 i anklageskriftet, der i alt rummer 36, mener forsvareren, at der bør ske frifindelse. 

- Straffen for det erkendte forhold ligger på omkring 3,5 til 4 år, det er det niveau, det ligger. Det er den påstand, jeg har. Og det er også den opfattelse, jeg har, at det er den straf, der skal fastsættes for de erkendte forhold. For så vidt angår de bestridte forhold, så er det domsmandsrettens vurdering, og det får selvfølgelig indflydelse på, om de vurderer for eller imod, hvad slutresultatet bliver, siger Rasmus Amandusson til TV MIDTVEST efter retsmødet. 

Forsvarer udelukker forvaringsdom

Anklageren har tidligere på dagen fremlagt, at hun mener, at Danny Abdalla bør idømmes tidsubestemt forvaring, men det er forsvareren slet ikke enig i. 

- Det er min klare opfattelse, at vi, selv ved en fuld domfældelse, ikke kan dømme Danny til forvaring, lyder det fra Rasmus Amandusson i retssalen.

- Forvaring skal jo sikre almenvellet mod, at de lider overlast. Vi må bare konstatere, at alt det, vi har set her i sagen, selv hvis man domfælder, så er det jo ikke tilfældige folk, der er gået hen ad gaden i Holstebro, han har overfaldet. Det er personer med relation til Danny Abdalla, forklarer forsvareren. 

Når han sammenregner straffen for forholdene, hvis der skal dømmes for alle tiltaler, så når han maksimum op på 10 års fængsel til Danny Abdalla, lød det i retten. Men efter hans vurdering bør der kun dømmes for de erkendte forhold. 

Der falder dom i sagen på torsdag ved Retten i Holstebro.