Abdalla-sag kommer ikke til at gå om

Danny Abdallas forsvarer har fået afslag på at retssagen mod den tidligere bandeleder kan gå om.

Retssagen mod den 52-årige tidligere bandeleder Danny Abdalla kommer ikke til at gå om.
Retssagen mod den 52-årige tidligere bandeleder Danny Abdalla kommer ikke til at gå om.
Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix

Retssagen mod den tidligere bandeleder Danny Abdalla kommer ikke til at gå om. Det ligger fast, efter at hans forsvarer har fået afslag fra Procesbevillingsnævnet til at bringe sagen for Højesteret.

- Det var en svær kamp. Vi skulle ikke bare have ret, men også, at det var et helt principielt spørgsmål, og her vurderede nævnet, at sagen var for specifik for Højesteret, siger forsvarer for Danny Abdalla, Martin Andersen. 

Forsvarerens klage gik på, at en af politiets efterforskere sad i landsretten og fulgte med, selv om efterforskeren senere selv skulle vidne mod Abdallah. Derfor søgte han Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at bede Højesteret vurdere, om straffesagen skulle gå om ved Vestre Landsret. Men nævnet har altså givet afslag.

- Det er svært at få tilladelsen, for man har som udgangspunkt ikke adgang til højesteret, med mindre sagen er principiel, siger forsvarsadvokaten. 

Martin Andersen erkender nu, at der ikke er mere han kan gøre for sin klient. 

- Det var ikke det, jeg havde ventet, men jeg vidste godt, at det ville blive op ad bakke. Nu er der er ikke mere at gøre.

Idømt 12 års fængsel og udvisning

52-årige Danny Abdalla blev ved Vestre Landsret i oktober idømt 12 års fængsel og udvisning af Danmark for medvirken til fire skyderier, to voldtægter, overdragelse af kokain, våbenbesiddelse med mere. Han blev dømt skyldig i 36 ud i alt 38 forhold. 

I byretten blev Danny Abdalla idømt en forvaringsdom, som han ankede, og som landsretten senere omgjorde til en fængselsstraf. 

I 2003 blev Danny Abdalla idømt otte års fængsel for narkokriminalitet. I 2012 blev han idømt et år og otte måneders fængsel for røveri. 

1:10
Indslag 10/10-2018: Den tidligere bandeleder Danny Abdalla slipper for en af de hårdeste straffe. Vestre Landsret er nemlig ikke enig med byretten.